SAHİLDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHİLDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, farkındalık yaratan bir projeye imza atarak, Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen çevre temizliği etkinliğinde, sahilde çöp topladı.

Haber Merkezi 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO), Mersin Kent Konseyi, AKUT, Turmepa Yelken Kulübü, MIP, Tema Vakfı, Mersin Teniz Yelken ve Yüzme Kulübü'nün işbirliğiyle, Çevre Haftası dolaysıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi.
Yeleğini giyip, eldivenlerini takan ve elindeki çöp toplama maşaları ile Mersin Yelken Kulübü önündeki sahil temizliği çalışmasına katılan Büyükşehir Başkan Vahap Seçer, çevreye duyarlı olan hemşehrileri ile birlikte çöp topladı. 

“TOPLUMA BU BİLİNCİ AŞILAMAMIZ GEREKİYOR”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çöp toplama etkinliği öncesinde yaptığı konuşmasında, toplumda çevre bilinci oluşması için, farkındalık yaratmak gerektiğini belirtti. Her yurttaşın temiz bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunun anayasa ile de güvence altında olduğunu vurgulayan Seçer, “Biz de yöneticiler ve siyasiler olarak bunu sağlamak zorundayız. Ama çevre bilinci olmayan bir toplumda bunu yapıyorsanız, bir taraftan temizlemeye çalışırken, bir tarafta da kirletenler eksilmiyor. Arkasını topluyorsunuz o kirletenlerin ve yetemiyorsunuz. Öncelikle işte bu bilinci aşılamamız gerekiyor” dedi.

HER AY TEMİZLİK YAPILACAK
Bundan sonra da bir yıla yayılacak olan program ile her ay, kirli olduğu düşünülen bir noktada aynı temizlik çalışmaları yürütülecek.
Etkinliğin ardından, toplanan atıklar sergilendi ve ne kadar atık toplandığı belirlenerek geri dönüşüme gönderildi. Ayrıca düzenlenen etkinliğin bir kereliğine mahsus olmadığı ve paydaşlarla birlikte düzenli aralıklarla, kirli görülen noktalarda temizlik yapılarak etkinliğin sürekli hale getirileceği de duyuruldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA