KİM KİRALAYACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KİM KİRALAYACAK?


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 2018 yılı Nisan ayında alınan helikopter, Başkan Seçer’in tasarruf tedbirleri kapsamında yepyeni bir görev ile hizmet vermeye başladı. Ancak Büyükşehir’in ‘Hava Taksi’ hizmeti diyerek sunduğu helikopterin bir saatlik kiralama ücreti 9 bin TL!

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılının Nisan ayında alınan helikopter, Başkan Seçer’in tasarruf tedbirleri kapsamında yepyeni bir görev ile hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait helikopter, artık Hava Taksi hizmeti de verecek. 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tasarruf tedbirleri kapsamında kamu yararına kullanılması amacıyla alınan helikopteri vatandaşın aktif kullanımına açtı.  Genellikle denetim hizmetleri için gökyüzünde görmeye alışık olduğumuz helikopter, artık vatandaşlar tarafından uygun fiyatlara kiralanarak Hava Taksi olarak hizmet verebilecek.

TURİSTİK GEZİLERE ÖZEL 3 FARKLI ROTA
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından öncelikle kamu yararına yapılacak hizmet ve görevlerin kullanımı ve hava kontrollü denetimler amacıyla kullanılan çift motorlu Agusta model helikopter, turistik amaçlı ve özel kullanımlar için kiralanabilecek.
Özellikle zamanı kıymetli olan vatandaşların ilgi göstermesi beklenen Hava Taksi hizmeti, sevdiklerine sürpriz yapmak isteyenler ve Mersin’i gökyüzünden izlemek isteyenlerin de hizmetinde olacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, turistik geziler için Hava Taksi hizmetini tercih edenlere özel,  3 farklı turistik rota oluşturdu. Mersin’in birçok tarihi ve doğal güzelliğinin gökyüzünden keşfedebileceği 20, 30 ve 40 dakikalık rotalar ile vatandaşlar, Mersin’in eşsiz güzelliklerinin keyfini çıkarabilecek.

SAATİ 9 BİN TL!
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmeti Hava Taksinin fiyat tarifesi ise şöyle; 4-6 kişilik kapasiteli helikopterin saatlik kiralama ücreti 9 bin TL iken, yarım saatlik kiralama ücreti ise 4 bin 500 TL.  Böylece 6 kişilik ve yarım saat tarifesiyle planlanan bir uçuşun kişi başı fiyatı ortalama 100 Euro’ya tekabül diyor.
Hava Taksi hizmetinden faydalanmak isteyenlerin planlanan uçuş tarihinden en az iki gün önce Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na başvurması gerekiyor. Hava Taksi hizmeti ile ilgili ayrıntılı bilgi almak istenler ise Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı 03245333801 telefon numarasından bilgi alabiliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Hava Taksi uygulamasının fikrinin ortaya çıkışı, ücret ve rota hakkında bilgi verirken, Mersin’in 10 ilçesine uçuş yapılabildiğinden söz etti. Topçuoğlu ayrıca Hava Taksi ile gece uçuşu yapılamadığını ifade ederken, helikopterin gün içerisinde sürekli olarak kullanılabileceğinden de bahsetti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA