“KİRLİ YATIRIMLARA İZİN VERMEYİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KİRLİ YATIRIMLARA İZİN VERMEYİN!”


 

HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi, Mersin’in kirli yatırımlara heba edilmemesini istedi. Tanrıverdi, kentin var olan devasa sorunlarının bir an önce çözülmesini talep etti.

SONER AYDIN

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı bileşiminin dilek temenni bölümünde söz alan HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi, meclisin çevre konusunda daha fazla duyarlı olması gerektiğini söyledi.

“AKDENİZ KIYILARI KİRLETİLİYOR”

Belediye meclisinin kentin önemli sorunlarına eğilmesi gerektiğini dile getiren meclis üyesi Tanrıverdi, “Burası Mersin’in iradesidir, burada Mersin’i temsil ediyoruz. Mersin’in sorunları ile ilgili olarak daha geniş kapsamlı bir değerlendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Evet, teknik konular önemlidir. Bir kentin imar planlarının konuşulması gelecek açısından önemlidir ancak bunun yanında Mersin’in devasa sorunları var. Geçtiğimiz hafta Dünya Çevre Haftasıydı. Bir takım etkinlikler de yapıldı. Orada Dünya Çevre Örgütü’nün yayınlamış olduğu bir bildiri var. Bildiride, Dünyada kıyıları en fazla kirlenen denizin ‘Akdeniz’ olduğu belirtiliyor. Akdeniz’de de en fazla kirlenen kıyılar ise İtalya ve Türkiye kıyıları. Bizim sorumluluğumuz olan bölge dünyada kirlenme potansiyeli en yüksek olan bölgedir. Elbette ki bunun nedenleri var. Örneğin, Nükleer Santral. Nükleer Santralin beraberinde getirdiği kirlilikler var. Birinci etapta çimento fabrikaları yapıldı. 3 tane ünite daha yapılacak ve milyonlarca ton çimento gerekecek. Bu çimentolar bu bölgede üretilecek. Bu konular üzerinde de yoğunlaşmamız lazım. Mersin’in geleceği üzerine de tartışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Nüfusu 2 milyonu aşan kentin hala bir havalimanı yok. 30 senedir bugün yarın yapılacak deniyor. Turizm merkezi olacağız deniyor ama havaalanı olmadan turizm merkezi olmaz. Cennet koyları balık çiftliklerine heba ediliyor” şeklinde konuştu.

“ÇEVRE ÖRGÜTLERİNİN AÇTIĞI DAVAYA BÜYÜKŞEHİR OLARAK MÜDAHİL OLDUK”

Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, çevre konusunda hassas olduğunu, kente zarar verecek hiçbir projeye izin vermeyeceğini söyledi. Turizmi, ekolojik dengeyi, tarihi mirası sıkıntıya sokacak yatırımlardan kaçınılmasını isteyen Başkan Seçer, “Her konuda olduğu gibi bu konuda da hassasiyetlerim devam ediyor. Çok sayıda balık çiftliği izni verildi. Verilmesin demiyorum ama yasaların arkasından dolaşılarak gereksiz yatırımlar yapılıyor. Çevre örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının açtığı davaya büyükşehir olarak müdahil olduk. Çimento fabrikalarının yerine itiraz edebiliriz ama kurulmuş bir tesis var. Genel müdürü geçtiğimiz günlerde ziyaret gerçekleştirdiler. Kendilerine çevre hassasiyetimi ilettim. Yapacakları çalışmaları, yatırımları, mevcut süren yatırımları bu hassasiyetleri gözeterek yapmalarını istedim. Eğer bir aksi durum olursa yetkimi sonuna kadar kullanacağım. Havaalanı uzayan bir konu. Mazisi çok eski. Milletvekilliği döneminde de gündeme getirdim. İhale edildi sonrasında yüklenici firma iflas etti. Bir kez daha ihale edildi. Şimdi ise merkezi bütçe ile yapılmaya çalışılıyor. Umut ederim kısa süre içerisinde tamamlanır. Çok şansız bir yatırım ama iktidara mensup meclis üyelerinin bu konuya daha fazla sahip çıkmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA