MİNİK ELLER SERGİ AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİK ELLER SERGİ AÇTI


 

Mersin’de 6 çocuk Seramik sanatçısı Tuğba Er’in atölyesi bünyesinde gerçekleştirdiği çalışmaların ardından resim sergisi açtı.

SONER AYDIN

Seramik sanatçısı Tuğba Er’in çocuklarla birlikte düzenlemiş olduğu ‘AGENA kadın portresinde kuş’ konulu sergi Gramafon Cafe’de açıldı. 2 gün boyunca sanatseverleri ağırlayan sergi, minik ellerin büyük dokunuşlara dönüştüğü, sanatın çocuk dünyasında sınırsızlaştığı niteliği taşıyor.

ÇOCUK VE SANATA DOKUNMAK HAYATA DOKUNMAKTIR

Sergiye hakkında bilgi veren Seramik sanatçısı Tuğba Er, “Her konu sanatla işlenebilir. Böylece çocugun ortaya koyduğu bu icra, somutlaştırdığı fikirleri ve konu hakkındaki öğrenimlerini kullanabilme şansı sunar. Bu sergiyle birincil amacım sanatın çocuk dünyasında bir alışkanlığa dönüşmesi. İşte o zaman çocuklar üretimlerinde kullanacakları bilgilerin peşine düşerler. Çünkü sanat, öğrenilen bilginin sanatla bütünleştiği muhteşem bir derinleşme. Çocuk ve sanat yaratıcılığın en öz, özgür ve hatta sınırsızlaştığı eşsiz bir deneyim. Sanatla yoğrulan, ondan beslenen çocuklar yetiştiriyor olmak; çıktıkları yolda güçlü bir aydınlığı başlatmak demek... Sanatsal çalışmalar yapmaya her zaman hazır olan çocuklarla AGENA kadın portresinde kuş konulu serginin yaratıcı fikir kaynağı, özel yetenekli altı minik ressam olan Gaye Keklik, Duru Hayal Karakaş, Sevban Selim Şahin, İrem Uzun, Tuğçe Uzun ve Hira Nur Kızılsu 'nun kendi varlığıdır. Çünkü çocuklarda özgür ve sınırsız sanat anlayışının yanı sıra yaratıcılığın en ham ve ilkel halini görürüz. Bu bağlamda çocuklarla sanat yolculuğunu farklı sergi ve performanslarla devam ettireceğim. Onlarla bu sanat yolculuğuna çıkıp yolda olmak resim ve seramiğin tılsımlı dünyasında muhteşem bir duyguyla bütünleşip, derinleşmek demek. Ve çocuklarınızı mutlu etmek istiyorsanız onları sanatla buluşturun. Çocuk ve sanata dokunmak hayata dokunmaktır”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA