BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN HANGİ KARARLAR ÇIKTI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN HANGİ KARARLAR ÇIKTI?


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantısında önemli kararlara imza attı.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplamda 25 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kent adına önemli kararlar alındı.

BUZ PİSTİ, GENÇLİK MERKEZİ VE ÇOCUK DANIŞMA MERKEZİ İŞLETMEYE AÇILIYOR

Kültür Park içerisinde ve Marina’nın kuzeyinde yer alan Buz Pisti ve Müştemilatı ile Gençlik Merkezi ve Çocuk Danışma Merkezi işletmeye açılıyor. Söz konusu alanlar ilk yıl metrekare birim fiyatı 50 TL üzerinden, müteakip yıllar ise TÜFE on iki aylık ortalamalara göre değişim oranında arttırılarak hesaplanması sonucu elde edilen bedel üzerinden 5 yıllığına 3. şahıslara devredilmeksizin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket tarafından işletilecek. Konuyla ilgili belediye yönetiminin meclise sunduğu ve Plan- Bütçe Komisyonu’nun onay verdiği teklif oy birliğiyle kabul edilerek yürürlüğe girdi.

MERSİN’E TURUNÇGİL PARKI

Mersin’de 2020’de yapılacak Turunçgil Kongresi kapsamında hayata geçirilecek Turunçgil Koleksiyon Parkı Projesi’ne onay çıktı. Park, mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait, Yenişehir İlçesi, Bahçe Mahallesi, 10189 ada, 2 No.lu parsel üzerinde, kentin en değerli arazilerinden birine kurulacak.

BAŞKAN ÜRDÜN’E GİDİYOR

Ürdün’ün başkenti Amman’da 9-10 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak olan UCLG-MEWA Kongresi için davet alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ziyareti ile ilgili meclisten istediği harcamalarının karşılanması talebi Büyükşehir Belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜR FESTİVALİ’NE 100 BİN TL DESTEK

Büyükşehir Belediyesi meclisinde görüşülen bir diğer madde de Gülnar Belediyesi tarafından 30 Ağustos’ta düzenlenecek olan 17. Geleneksel Uluslararası Gülnar Yörük Türkmen Kültür ve Elma, Üzüm, Badem Festivali giderleri için 100 bin TL maddi yardımda bulunulması ile ilgili teklifti. Teklif meclis üyeleri tarafından oylanarak ilgili komisyonlara gönderildi.

YENİ TAKSİ DURAKLARININ 500 METRE SINIR YASAĞI KALTI

Taksi duraklarıyla alakalı UKOME kararlarında yer alan 500 metreden yakın olan duraklara ruhsat verilmemesi ile ilgili karar değiştirildi. 500 metreden daha kısa mesafelerde olan taksi duraklarına da ruhsat verme imkânını yasal olarak sağlamak amacıyla gündeme getirilen madde, ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyonların teklifi kabul etmesi ve meclisinde onaylaması ile uygulama hayata geçirildi.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİK TALEPLERİNİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Mecliste imar planı değişiklik talepler ide çıkan konulardan oldu. Toroslar İlçesi, Kaşlı Mahallesi, 1317 parsel, Yavca Mahallesi, 1235 parsel ve Çavuşlu Mahallesi 3698 parsele ilişkin imar planı değişikliği talepleri ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun onayı ile mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi, 163 ada, 6 nolu parsele, Gülnar İlçesi, Kuskan Mahallesi, 307 ada, 14 No.lu parsele, Tarsus İlçesi, Fevziçakmak Mahallesi, 3989 ada, 1 Nolu parsele, Anamur İlçesi Nasraddin Mahallesi, 495 parsele, Tarsus İlçesi, Şahin Mahallesi, 2997 ada 1 parsel, 2944 ada 15 parsel, 4557 ada 4 ve 5 parsellere, Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 8984 ada, 4 ve 5 numaralı parsellere, Tarsus İlçesi, Ulaş Mahallesi, 163 ada 423 Nolu parsele, Anamur İlçesi, Bozdoğan Mahallesi, 202 ada, 14 parsel numaralı taşınmaza, Anamur İlçesi Ören/Ortaköy Mahallesi 319 ada 3 parsel, 320 ada 8, 9, 18, 20 ve 21 parseller ile Nasraddin Mahallesi 260 ada 3 parsel numaralı taşınmazlara ve Akdeniz İlçesi, İhsaniye Mahallesi, 536 ada, 514 No.lu parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili tekliflerde kabul edildi.

MECLİS İLÇELERE TAŞINIYOR

Bundan sonra uygun görülen haftalarda meclisin ilçelerde yapılması ile ilgili görüşülen teklif komisyona havale edilmeden oy birliği ile kabul edildi. Başkan Seçer, ilçe belediye başkanları tarafından talep edilen meclisin ilçelerde yapılması konusu ile ilgili, “Bu konu Belediye Başkanları tarafından dile getirildi ve bence de makul bir durum. Bu yetkiyi burada alalım, hiç komisyona sevk etmeye gerek yok. Bu ilçelerimizin motivasyonu açısından da önemli bir durum. Bütün belediye başkanlarının, meclis üyelerinin orada olması, sokaklarda görünmemiz hem birlik beraberlik, hem de toplumun huzuru açısından önemli bir kazanım. Bizler de gidersek o ilçeleri şenlendiririz diye düşünüyorum. Eğer siz de uygun görürseniz komisyona havale etmeden, pazartesi ya da cuma, tüm grupların uygun gördüğü haftalarda bu toplantıları ilçelerde yapmak istiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA