ENGELLİ VATANDAŞ YARDIM BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENGELLİ VATANDAŞ YARDIM BEKLİYOR!


 

Mersin’de göz kapağı düşüklüğü (ptosis) hastalığına yakalanan ve 3 ayda bir botoks iğnesi kullanması gereken engelli vatandaş, ilaç sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.

SONER AYDIN

Mersin’de 2006’da yaşadığı trafik kazasının ardından Göz Kapağı Düşüklüğü (Ptosis) hastalığına yakalanan Metin Kılboğa (60) isimli vatandaş ilaç olmadığı için yaklaşık 1 yıldır tedavi olamıyor. Gözünü tamamen kapatan göz kapaklarının normal gelmesi için 3 ayda bir botoks iğnesi tedavisi gördüğünü dile getiren Kılbığa, “13 yıldır bu rahatsızlığı çekiyorum. Trafik kazası geçirdim, ardından bu rahatsızlık çıktı. Mersin Üniversite Hastanesinde tedavi oluyorum. Bu hastalığın kesin bir tedavisi yok. Ömür boyu çekeceğim. 3 ayda bir botoks iğnesi yaptırıyorum. Böylece göz kapağım yukarıda kalıyor. Emekli olduğum için tedavimi devlet karşılıyordu ancak son 1 senedir ‘ilaç yok’ diyerek iğne yapmıyor. İlaç olmadığı için raporum da yenilenmedi. Beni Adana’ya sevk ettiler, oda vardır diye. Adana’da buldum gidip tedavi oldum bana gün verdiler. Randevuya 1 gün kala ilacın bittiğini söyleyip tedaviyi iptal ettiler. Yetkililerden ilaç sorunun çözülmesini istiyorum. İlaç olmadığı için tedavi olamıyorum. Botoks iğnesi yapılamadığı için göz kapaklarımı açamıyorum. Elimle tutup kaldırıyorum” diye konuştu.

GÖZ KAPAĞI DÜŞÜKLÜĞÜ (PTOSİS) NEDİR?

Göz kapağı düşüklüğü (Ptosis) üst göz kapağının aşağı doğru yer değiştirmesidir. Doğuştan olabildiği gibi, yaralanmalara veya yaşlanmaya bağlı olarak görülebilir. Nadiren bazı sinir ve kas hastalıklarının belirtisi olabiliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA