YAYA GEÇİTLERİNDE TRAFİK KAZALARI ARTTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAYA GEÇİTLERİNDE TRAFİK KAZALARI ARTTI!


 

Bu yıl başlatılan ve trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla ’Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla Türkiye genelinde hayata geçirilen kampanya ilgi gördü; fakat son günlerde yaya geçitlerinde yaşanan kazalardaki artış ise dikkat çekici boyutlara ulaştı.

SERKAN TULTAK 

Özellikle arkadan çarpmalı kazaların arttığı gözlenirken, geçişlerin trafik ışıkları ile düzenlendiği kavşaklarda bile önceliğin kendinde olduğunu zanneden yayalar ile şoförlerin tartışmaları da sıklaştı. Kentin önemli arterlerinin bölünmüş yol olarak düzenlenmesi, yasal hız sınırının normalde 110 km. olması gerektiği bu yerlerde, yer yer 70 km hız olarak uygulanmasına ve sürücülerin buna uymasına rağmen kazalardaki artışların önüne geçilemiyor.

YAYALAR VE SÜRÜCÜLER TEDİRGİN
Yaya geçitlerinin yerleri ve planlama konusunda yanlışlar yapıldığı konusu gündeme gelirken, gerek yayalar gerekse sürücüler tedirgin olduklarını vurguladılar. 

YAPILMASI GEREKENLER…
Yapılan değerlendirmelerde ise, yaya ve sürücü güvenliği için yaya geçitlerinin tekrar değerlendirilerek, yaya güvenliğinin sağlanamadığı yerlerde bulunan geçitlerin kapatılması, yaya yoğunlukları dikkate alınarak yeni geçitlerin açılmasının ve gerekli görülen noktalarda yayalar için sinyalize tesislerin kurulmasının ve özellikle katlı kavşağa dönüşen kavşaklardaki üst ve alt geçit ihtiyaçlarının proje aşamasında değerlendirilmesinin, üst geçidi eksik olan noktalarında tamamlanmasının uygun olacağı görüşü öne çıktı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA