“UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”


 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Oğuz Özcanlı, Sivas Katliamının 26. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Haber Merkezi

26 yıl önce katliamın şeriat özlemi içerisinde bulunan bir grubun planlı şekilde katliamı gerçekleştirdiğini diler getiren Özcanlı, “2 Temmuz 1993 de Sivas’ta Madımak katliamının üzerinden 26 yıl geçti. 26 yıl önce bu ülkenin onuru olan aydınlarımızı, geleceği olan gençlerimizi, toplam 33 canımızı, gericiler, şeriat özlemcileri planlı bir eylem sonucu katletmişlerdi. Türkiye yakın tarihinin en karanlık günlerinden olan bu gerici kalkışma, yalnızca bir ‘güruhun’ hareketi diye nitelenemez. Öncesinde Maraş’ta, Çorum'da, Dersim'de gördüğümüz, siyasi hedefleri olan, planlı, örgütlü, gerici bir kalkışmadır söz konusu olan… Devleti kuşatanların aklı ve gövdesi de vardır bu katliamda. Tıpkı yüzlerce yıl önce Celali hareketlerinde görünen soykırım gibi…
Kuyucu Muratların rolünü üstlenen yetkilileri Sivas’ta gördük. 33 canımızı diri yakan tetikçiler ödüllendirilirken, karanlık planı yapanlar adım adım iktidara yerleştiler. Bugün en tepe noktaya kadar gelerek tüm erkleri ele geçirmiş durumdadırlar” dedi. 
Dünyanın gözü önünde gerçekleşen katliamın 26 yıldır toplumun belleğinde acı bir yara olarak kaldığını dile getiren Özcanlı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ama 26 yıldır ‘Bu katliamın hesabını soracağız’ diye kararlılıkla seslerini yükselten bir kitle var. Pir Sultan'ın direniş ruhunu benimseyen bu ülkenin gerçek sahibi, aydınlıktan, laiklikten ödün vermeyen onurlu insanlar , karanlığı yok edecek , aydınlığı egemen kılacak , yolun mücadeleden geçtiğinin farkında olan büyük insanlık...
Bilindiği gibi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin öncülüğünde, her yıl 2 Temmuz'da binlerce vicdan sahibi Sivas'a gider, hem de yurdun dört bir yanından... Aslında yalnızca 33 canımızı değil, insanlığın yakıldığı Madımak Oteli'nin ‘Utanç Müzesi’ olması talebini haykırmak için, hesap sormanın süresinin dolmayacağını toplumsal belleğe kazımak için Sivas’ta toplanıyoruz. 
Taleplerimiz yalnızca Aleviler ait değildir. İşlenen suç insanlığa karşı işlenmiştir. Hesap sorması gereken de tüm insanlıktır. Alevi felsefesinde. olan birlik-mücadele-dayanışma anlayışı ile vicdan sahibi herkesi bu haklı taleplere sahip çıkmaya çağırıyoruz.
İnsanlık düşmanı gerici - yobazların, katillerin hesap verme günü elbette gelecek. Kerbela'dan başlayıp Sivas'a kadar uzanan insanlık düşmanları yenilecek, mazlumlar kazanacaktır. Karanlık gidecek, aydınlık gelecek, diktatörlük gidecek, demokrasi gelecektir. O güne kadar, yani hesap soracağımız zamana kadar kararlılığımızı sürdüreceğiz. Çünkü haklıyız ve gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Binler, on binler, milyonlar hep beraber haykıracağız;
Unutmadık - unutturmayacağız.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA