ESNAF: “BEN DE ZAM YAPACAĞIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAF: “BEN DE ZAM YAPACAĞIM”


 

Elektrik, çay, şeker, mazot derken her kaleme yansıyan zamlar, durgun olan piyasaları daha da zora soktu.

SERKAN TULTAK

Yerel seçimlerin ardından art arda yapılan zamlara doğalgazın da eklenmesi bekleniyor. Bu durumdan en çok etkilenen kesim olan esnaf da ayakta kalabilmek için yeni çareler aramaya başladı. 

ZAM HER SEKTÖRDE… 
Bir dönem piyasayı etkisi altına alan ve enflasyonu hortlatan ve dar gelirli vatandaşların mutfaklarında yangına yol açan soğan, patates ve biber gibi ürünler, mevsim etkisiyle düşüşe geçerken, şimdilerde ise elektriğe yüzde 14.98, motorinin pompa fiyatına 22 kuruş, çaya yüzde 15, şekere de yüzde 16 zam ile beraber doğalgaza da, elektriğe yakında bir oranda "çift haneli" zam yapma olasılığı güçlendirdi. Öte yandan, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) da ete zam yapmasını bekliyor. Döviz kurlarının doğrudan etkilediği yağ fiyatlarında önümüzdeki günlerde artması bekleniyor. 

ESNAF ZORDA!
Görüştüğümüz, gerek çarşı esnafı gerekse sanayi esnafı “Bu kadar zamlardan sonra, bizde bunu fiyatlarımıza yansıtmak zorundayız.” Dediler. 2018 Ocak ile 2019 Ocak karşılaştırıldığında doğal gaz yüzde 76, dolar kuru yüzde 40, elektrik ise yüzde 56 artarken esnafında bu zamlar karşısında dayanması oldukça güçleşti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA