İHMAL EDİLMİŞ MAHALLE: ÇİLEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHMAL EDİLMİŞ MAHALLE: ÇİLEK!


 

Akdeniz İlçesi sınırları içerisinde yer alan Çilek Mahallesi sakinleri alt yapı, çöp konteyneri, temizlik, sosyal-kültürel alanlar, kreş, istihdam gibi devasa sorunlara çözüm istedi.

SONER AYDIN

Akdeniz Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci bileşimi Çilek Mahalle Evi’nde gerçekleştirildi. Belediye konferans salonunun tadilatta olması nedeniyle mahalle evinde gerçekleştirilen toplantıda ortaya devasa sorun ve talepler çıktı. Başkan Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirilen meclis toplantısına mahalleli yoğun ilgi gösterdi. Mahalleye dair sorunlarını dile getirme fırsatı bulan mahalleli, Başkan Gültak’tan çözüm istedi. Önceki yönetimleri de eleştiren bazı mahalleliler, “Burası için geri kalmış, kenar mahalle diyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Geri kalmak bizim suçumuz değil” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

PETROL PLATFORMUNA İZİN YOK!
Komisyonlardan ve gruplardan gelen önerilerin görüşüldüğü mecliste gündeme gelen Karaduvar Mahallesi sınırları içerisinde Opet Petrolcülük A.Ş. tarafından yapımı planlanan ‘Deniziçi Boru, Dolfen ve Platform’una izin çıkmadı. Meclis üyeleri tarafından yeniden görüşülmek üzere komisyona havale edilen söz konusu madde hakkında açıklama yapan Başkan Gültak, “Ben bu konuda olumlu şeyler düşünmüyorum. Komisyonun vereceği karara da saygı duyarım. Çünkü yeteri kadar platform ve yerler var. Onlar değerlendirilsin. Bölgemizin hem karadan hem de denizden boru hatlarıyla işgal edilmesini Akdeniz Belediye Başkanı olarak doğru bulmuyorum” dedi.

KİMSENİ EVİ YIKILMAYACAK!
Mecliste gündeme gelen bir konu ise TOKİ’nin Ataş arazisinde yapmak istediği konutlar oldu. Kamuoyunda yanlış bir algının oluştuğunu dile getiren Başkan Gültak, Çay Mahallesi’nde kimsenin evinin yıkılmayacağını söyledi. 

GÜLTAK MİLLET BAHÇESİNDE ISRARCI!
Geçtiğimiz günlerde tartışma konusu olan Aqupark alanına dair de kısa bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Tevfik Sırrı Gür Stadyumunu da kapsayan Millet Bahçesi projesinde ısrarcı olduklarını söyledi. Bölge ile ilgili projelerin yakın zamanda tamamlanmasını beklediklerini dile getiren Başkan Gültak, sonuç alınmaması halinde ise Aquapark ve sahil alanını Büyükşehir Belediyesine vereceklerini kaydetti.


KADINLAR İSTİHDAMA KATILMAK İSTİYOR
Mersin’in hizmet anlamında en geri kalmış ilçesi olan Akdeniz’de yaklaşık 17 bin nüfusa sahip Çilek Mahallesi ise ihmal edilmişliğin en büyük örneğini göz önüne seriyor. Şikayetlerin yoğun şekilde dile getirildiği meclis toplantısında özellikle kadınların talep ve istekleri öne çıktı. Meslek öğrenerek istihdama katılmak isteyen kadınlar, ev ekonomisine destek olmak istediklerini dile getirdi. Kadınlar ayrıca mahallerine kreş ve tandır talep etti. 

ÇAMUR İÇERİSİNDE PAZAR ALIŞVERİŞİ
İlçede yaşanan bir diğer öne çıkan sorun ise pazar yeri oldu. Diğer mahallelerdeki gibi modern bir pazar yerine sahip olmayan mahalle halkı, yıllardır çamur içerisinde sağlıksız koşullarda pazar alışverişi yaptıklarını söylediler. Mahallede çöp sorunundan da bahseden mahalleli, çöp konteynerlerinin eksikliğinden şikayet etti. Mahallelerinde durak yeri olmamasından kaynaklı dolmuş beklerken mağdur olan mahalleli, belirli noktalara modern durak yeri istedi. 

ÇOCUKTAN AL HABERİ!
Meclis toplantısına katılan 7 yaşlarındaki bir çocuğun sorusu ise salonda alkış topladı. “Başkanım pazarda her şey neden pahalı” diye soran küçük çocuk “Annem eskiden pazara 20 TL ile gidiyordu şimdi ise 100 TL ile gidiyor” deyince salondaki meclis üyelerinden ve konuklardan bolca alkış aldı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA