GÜLTAK, İL YÖNETİMİYLE KARŞI KARŞIYA MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLTAK, İL YÖNETİMİYLE KARŞI KARŞIYA MI?


 

Partisinin il yönetiminden yeteri kadar destek alamadığı iddia edilen Gültak bu konudaki soruları “Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızdan yeteri kadar destek aldığımızı düşünüyorum” yanıtı ile geçiştirirken, rakiplerinin önünü kesmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını dile getirdi!

Hediye Eroğlu 

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Genel Müdür Yüksel Ekici ile bir araya gelen Gültak, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 
Kurulduğu günden bu yana Mersin merkezde ilk kez bir belediye başkanlığını kazanarak AKP tarihine geçen Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, çalışmalarında iddialı. 
31 Mart yerel seçimlerinde, Kürt vatandaşların yoğun olarak yaşadığı ve HDP’nin kalesi olarak bilinen merkez Akdeniz ilçesini sürpriz bir şekilde kazanan Gültak, haddini aşan işler yapmakta kararlı olduğunu söyledi.  

“ANKARA’YA BASKI YAPIYORUM”
“Akdeniz’in yeniden ayağa kaldırılması için yukarıya, bakanlara baskı kuruyor, ‘milyonlarca lira teröre karşı para harcıyorsunuz, buraya da 200-250 milyon TL ayırın’ diyorum” diyen Gültak, “Örneğin Mersin merkezde kentsel dönüşümü Barış, Mahmudiye, Bahçe ve Turgutreis Mahallelerinde başlatmak istiyoruz. Buralarda TOKİ’yi devreye sokar çalışmaları hızlandırırsak diğer bölgelerdeki dönüşüm çalışmalarının daha hızlı mesafe kat edeceğine inanıyorum. Yeni yollar, caddeler açılması ve konut planlaması yapılması ile şehir içi trafiği rahatlatma adına da önemli bir çalışmaya imza atmış olacağız. Doğudan da Çay ve Çilek’ten bu tarafa doğru bir çalışma yapabilirsek ki amacımız bu, trafikte, sosyal ve kültürel alanlarda bu değişimden olumlu şekilde etkilenecek. 

“AK PARTİ OLARAK BURALARDA BİRŞEYLER YAPMAK ZORUNDAYIZ”
Amacımız doğudan batıya doğru şehrin daha yaşanabilir bir hale gelmesini sağlamak. Trafiği, park sorununun, okulu çözmek istiyorsak bu mahallelerin tek bir kurtuluşu var; o da kentsel dönüşüm. Ama ben bunun kararını tek başıma veremem, bu kararı halk verecek. 
Ataş’ta ve bu tarafta dönüşümü başlattığımızda 950 ve 450 adetlik konut yapımı için 200-250 milyon TL’lik bir yatırım gerecek. Merkezdeki dönüşümde finansman sıkıntısı çekmeyiz, diğer Çay ve Çilek’te de buradaki işleri görüp geldikçe sıkıntımız kalmaz, proje kendi kendini kurtarır, kimseye yük olmaz. 
Bu işin sosyal boyutu olduğu gibi bir de siyasi boyutu var; iktidar olarak biz bu bölgede bir şeyler yapmak zorundayız. 

“BURALARDA HEP SİYASET YAPILMIŞ, HEP OYNANMIŞ”
Yerelde partisinin çalışmalarına güçlü bir destek vermemesi ve nedenlerine ilişkin soruya; bu görüşe pek katılmadığını söyleyerek yanıt veren Başkan Gültak, “Sonuçta ben bir belediye başkanıyım. Partiden, genel merkezden, milletvekillerimizden gerekleri destekleri alıyorum ve bunu da kente yansıtıyoruz, şuan haddimizi aşan işler yapıyoruz. Ne için yapıyoruz, halk için, millet için. Yapacağımız işlerde kaynaklarımızı zorluyoruz ama kurumların kaynaklarını da kullanmaya çalışıyoruz. Akdeniz Belediyesi AK Parti belediyesi değil Akdeniz Belediyesi. Kürdün, Türkün, Arabın herkesin hizmet beklediği bir belediye ve hükümetin imkanlarını kullanıyoruz doğal olarak. Cumhurbaşkanımız buraya Akdeniz ilçesi değil Akdeniz kenti olarak bakıyor ve statüsünü de ayrı görüyor. Cumhurbaşkanlarımız ve bakanlarımızdan yeteri kadar destek aldığımızı düşünüyorum. Akdeniz’de yaşanan insanlık dramına son vermek istiyorum. Bugüne kadar buralarda hep siyaset yapılmış, hep oynanmış. Çilek Mahallesi’nde meclis yaptıktan sonra bunu daha iyi gördük” diye konuştu.

“RAKİPLERİM ÖNÜMÜ KESEMİYORLAR”
Siyasi rakiplerinin sürekli manevra yaparak önünü kesmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını dile getiren Başkan Gültak, “Ama başarılı olamıyorlar çünkü ben burada siyaset düşünmüyorum. Onlar gibi düşünmüyorum ben hizmet, insan odaklı baktığım için meseleye önümü de kesemiyorlar” çıkışı da yaptı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA