EVİNİZİ ARSANIZI SAKIN SATMAYIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EVİNİZİ ARSANIZI SAKIN SATMAYIN!


 

Mersin’de 4 merkez ilçenin 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları’nın Ankara’dan olumlu çıkacağı öğrenildi. Başkan Gültak Mersinlilere, “Evinizi, arsanızı sakın satmayın” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Kentin anayasası olarak kabul edilen 1/100 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı'nı neredeyse 20 yılda hayata geçirebilen Mersin’de gözler bakanlıkta bekleyen, 4 merkez ilçe için hazırlanan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları’nda!...
Yıllardır plansız yaşayan ve imardan çevreye, trafikten sosyal-kültürel yaşama bir çok alandaki eksikliği dağ gibi yığılan Mersin’de çalışmaları 2 yıldır süren ve son aşama olarak bakanlıkta bekleyen 4 ilçenin 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları’nın Ankara’dan olumlu çıkacağı öğrenildi. 

PLANLAR ONAYLANACAK
Gazetemizi ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, kente dair önemli açıklamalarda bulundu. Genel Müdür Yüksel Ekici ile bir araya gelen Gültak, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 
Yıllardır plansız yaşayan ve imardan çevreye, trafikten sosyal-kültürel yaşama bir çok alandaki eksikliği dağ gibi yığılan Mersin’de çalışmaları 2 yıldır süren ve son aşama olarak bakanlıkta bekleyen 4 ilçenin 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları için Ankara’da görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Gültak, planların önümüzdeki günlerde bütün yönleriyle onaylanacağının söyledi.

15 BİN KİŞİ İTİRAZ ETMİŞTİ!
Dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından 4 merkez ilçe için hazırlatılan ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 6 Şubat 2018 tarihinde oy birliği ile kabul edilen planlara 15 binden fazla itiraz gelmişti. Gelen yoğun itirazlar üzerine plan revize edilerek yeniden meclise getirildi. Belediye meclisinden yeniden geçen planlar için Tarım İl Müdürlüğü ve DSİ’nin raporu bekleniyor. 
Tarım İl Müdürlüğü ve DSİ’nin olumlu rapor vermesinin üzerine tamamen bitecek olan planlara dair Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’tan önemli açıklama geldi. 1/5 binlik planlar nedeniyle Akdeniz İlçesinde önemli değişiklikler yaratacak olan 2. etap imarlarının yapılamadığını söyleyen Başkan Gültak, ekibini Ankara’ya gönderdiğini ve bürokratlarla görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Gültak, söz konusu planların önümüzdeki günlerde yeniden gündeme getirileceğini ve son noktayı koyacaklarını ifade etti.

1/1000’LİK PLANLAR GİZLİLİK İÇERİSİNDE YAPILACAK
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5 binlik planların ardından hızlıca Akdeniz İlçesi için hazırlanacak 1/1000 ölçekli planların startının verileceğini kaydeden Başkan Gültak, “gizlilik” mesajı verdi. Planların titiz ve gizli bir şekilde yapılacağını, simsarlara fırsat verilmeyeceğini dile getiren Başkan Gültak, vatandaşlara ev ve arazilerini satmamaları için de çağrı yaptı. Planların rantından kentin eşit şekilde faydalanmasını sağlayacağının altını çizen M.Mustafa Gültak, “Kazanan Merin olacak” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA