TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ; MERSİN LİMANI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ; MERSİN LİMANI!


 

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2018 yılında 1 milyon 720 bin TEU konteyner elleçleyerek yeni bir rekora imza attı. MIP böylece, Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olarak birinci sıraya yükseldi.

HEDİYE EROĞLU

MIP, 2018 yılında büyük bir başarıya imza atarak, konteyner işlem hacmiyle birinci sıraya yerleşti. MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, bu başarıda yatırımların büyük rol oynadığını, önümüzdeki beş yıl içinde 450 milyon dolarlık yatırımın da limana kazandırılacağını ifade etti.

HEDEF 20 BİN TEU VE ÜSTÜ GEMİLER

MIP Genel Müdürü Johan Van Daele elde edilen başarı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Mersin Limanı'nda bir önceki yıla göre yüzde 8 artışla 1 milyon 720 bin TEU konteyner elleçlendi. Bu, MIP tarihinde aynı zamanda yeni bir rekordur. Kaydedilen başarıda terminal yatırımlarımız büyük rol oynadı. Önümüzdeki beş yıl içinde profesyonel hizmetimizi daha da geliştirmek ve liman kullanıcılarının beklentilerini en üst standartlarda karşılayabilmek için 450 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz. Türkiye’nin potansiyeline ve hinterlandın gelişimine duyduğumuz güvenle yeni yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. MIP’in lider konumunu koruması için,  liman tesislerini global ölçekte inşa edilen 20 bin TEU ve üstü kapasiteli gemilere hizmet verebilecek seviyeye yükseltmek üzere hazırlıklarımıza başladık. MIP olarak bu hızlı gelişimin paralelinde dünya ligindeki rekabet gücümüzü artıracak, ihracatçı ve ithalatçılarımıza zaman ve maliyet avantajı sağlayacak inovatif projeler geliştirmeye devam ediyoruz.”

“LİMANA EN DOĞRU YATIRIMLARI YAPMAYI AMAÇLIYORUZ”

Mersin Limanı’nın, dünya ticaretinin rekabetçi pazarında önemli bir oyuncu olduğunun altını çizen Van Daele, önümüzdeki dönemlerdeki hedeflerine ilişkin de şu bilgileri verdi: “Tüm paydaşlarımızın desteğiyle limana en doğru yatırımları yapmayı amaçlıyoruz. Stratejik konumumuzun avantajını limanımız, bölgemiz ve hinterlandımız için kalıcı bir varlığa dönüştürmek yatırımlarla mümkündür ve sürekli gelişmekte olan bir pazarda yatırım kesinlikle gereklidir. Ancak bu sayede Mersin'in, ‘Doğu Akdeniz'in önde gelen limanı’ olma hedefine ulaşmasını sağlayabiliriz.”

“BİLGİ İŞLEM UYGULAMALARINDA VE IT ALTYAPISININ GELİŞMESİNDE DE TÜRKİYE'NİN LİDER LİMANI OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Mevcut durumda tüm liman ve terminal hizmetlerini verebilecek kabiliyette olduklarını kaydeden Van Daele, şunları söyledi: “MIP olarak, bilgi işlem uygulamalarında ve IT altyapısının gelişmesinde de Türkiye'nin lider limanı olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle konteyner, konvansiyonel kargo, kapılar, insan kaynakları, iş sağlığı ve güvenliği, gümrük ve terminal kullanıcı aktivitelerini içeren entegre bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Aynı zamanda yeşil endüstriyi sürdürülebilir kılmak ve dünyanın refahına katkıda bulunmak için çevreci projelerle faaliyet göstermenin yeni ve yenilikçi yollarını keşfetmeye devam ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA