BİTMEYEN YOL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİTMEYEN YOL!


 

Mersin ekonomisinin can damarlarından biri olan MTOSB’ye ulaşımın rahat sağlanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Dönemin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın “2017’nin ortalarında kısmen tamamlanacak” dediği yolun ilk bölümünün 2020’de bitmesi planlanıyor.

SONER AYDIN

Mersin ekonomisinin can damarlarından biri olan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne (MTOSB) günde yaklaşık 4 bin araç ile 20- 25 bin insan giriş-çıkış yapıyor. Bölgeye sadece D-400 karayoluyla ulaşılması ve yıllardır istenen otoban bağlantısının bir türlü hayata geçirilememesi firmalara büyük sıkıntı yaşatıyor. Bölgeye Tarsus’tan gelmek isteyenler yolunu 23 kilometre uzatarak ancak MTOSB’ye gelebiliyor. Ya da D 400 karayolunu kullanarak 24 kilometreye 1-1,5 saatte ulaşabiliyor.  Kayıplara neden olan bu sorunun çözümü için sanayiciler pek çok kez talepte bulunsa da iktidar vaatten öteye gidemedi. 11,7 kilometre uzunluğundaki yolun karayolu ağına alınması ile birlikte D-400 yolu ile Otoyol arasında bağlantı sağlanacak, D-400 karayolunun trafik yükü azaltılacak, Organize Sanayi Bölgesi, lojistik merkezi ve sanayi tesislerine ulaşım kolaylaşacak. 

İŞ DÜNYASINDAN YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRI
Çalışmaları yerine inceleyen Mersin Sanayi İşinsanları Derneği (MESİAD) heyeti gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bağlantı yolunun tamamlanabilmesi için yerel yönetimlere de çağrı yapan MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Çalışmalar devam ediyor. Birkaç ufak dokunuşla buradaki çalışmaların biteceğine inanıyoruz. Toprak işleri bitti, betonarme işler kaldı. 
Yolun 2.5 kilometresi ihale edilmiş durumda. Diğer 8 kilometrelik kısım da ihale edilecek. Gidiş-geliş çift şerit yol olacak. OSB’ye ulaşım zor durumda. İşinsanları işyerlerine gelmekten bile muzdarip. Ulaşımdan dolayı gelmek istemiyorlar. 2. Çevre Yolunun OSB’ye bağlantı yolu acilen yapılmalı. Bir de bu kavşağın bir an önce bitmesi gerekmekte. Bu kavşak fonksiyonel bir kavşak. Eshab-ı Keyf’e de ulaşım çok kolay sağlanacak. Otoban gişelerinin de buraya taşınması istiyoruz. Hükümetin de ödenek sağlaması ile buradaki çalışmaların 6-7 ay içerisinde bitmesini talep ediyoruz. OSB’deki iş insanlarının da beklentisi bu yönde. Yerleşim yerlerinden çalışma alanlarına bağlantı sağlanması için yerel yönetimlerden de girişim bekliyoruz” dedi.

ELVAN, “2017’DE KISMEN TAMAMLANACAK” DEMİŞTİ 
Dönemin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 2016’yılındaki bir ziyaretinde MTOSB'nin en önemli sıkıntısı olan otoban bağlantısının 2017'nin ilk 6 ayında kısmen tamamlanacağını belirterek, şunları söylemişti: “Türkiye'nin büyümesini engellemek isteyenler var, fakat bu büyümeyi engelleyemeyecekler. Hiçbir zaman umutsuzluk içerisinde olmadık olmayacağız. Siz bizlere güvendiniz, bizler de sizlere güvenerek üzerimize düşeni yerine getireceğiz. MTOSB'nin en önemli sıkıntısının otoban bağlantısı olduğunu biliyorum. Aralık ayı itibariyle proje çalışması sonlanacak. D-400'de yapılacak olan genişletme çalışması, siz sanayicilerimizin geliş gidişini etkileyebilir. Bundan dolayı da 2017 başında otoban bağlantısı için ilk kazma vurulacak. Otoban bağlantısının OSB'ye kadar gelmesini 1.5-2 yıl içerisinde tamamlarız. Fakat Eshab-ı Kehf bölgesinden Nacarlı yoluna bağlantı sağlayacak kavşağı, 2017 yılının ilk 6 ayında bitirip, sizlerin hizmetine sunacağız.”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA