UÇAK İNMEDİ AMA ÜZERİNDEN GEÇTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UÇAK İNMEDİ AMA ÜZERİNDEN GEÇTİ!


 

Mersin’de yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı’na söz verildiği gibi Nisan ayı ortasında uçak inmedi, ilk test uçuşunun yapıldığı uçak yerin 30 metre üzerinden geçti.

SONER AYDIN

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın 7 ay önce “2019 Nisan ayında ilk uçağı indireceğiz” dediği Çukurova Bölgesel Havalimanı’na henüz uçak inmedi. Çalışmaların sürdüğü havalimanında görülen tek hava aracı, test için 30 metre yukarından geçen uçak oldu. 

İŞİNSANLARI ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Temeli 2013’te atılan ve bugüne kadar 3 kez açılışı yapılan Uluslararası Çukurova Bölgesel
Havalimanı için verilen sözler havada kaldı. Hükümetin her seçim döneminde “bitireceğiz” dediği havalimanı inşaatı ilerlese de yatırımcının beklediği açılış henüz gerçekleşmedi. Faaliyete geçtiğinde yıllık 30 milyon yolcuyu ağırlaması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı’ndaki çalışmaları yerine inceleyen işinsanları çalışmalardan memnun. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalara dair bilgi alan Mersin Sanayici İşisanları Derneği (MESİAD) heyeti umutlu konuştu. 

“İLK PİST TAMAMLANDI”
Havalimanının ilk pistinin tamamen bittiğini dile getiren MESİAD Başkanı Hasan Engin, 
“Burası 8 milyon metre kare bir alan. Bu alanın 1 milyon 200 bin metrekaresi beton kaplama. Birinci pist tamamen bitmiş durumda. 3 bin 500 metre uzunluğunda. 75 metre genişliğinde bir alan. İkinci pistte de toprak işleri tamamlanmış durumda. Şu anda çalışmalar devam ediyor. 500’ü aşkın personel çalışıyor. Her noktada çalışma var; terminal binaları, servis yolları tamamlanıyor. İlk pist için 30 metre yukarıdan deneme uçuşu gerçekleştirildi. 5 gün önce de bir test uçuşu gerçekleştirildi fakat çizgiler çizilmediği için yere inemedi. Pist kalınlığı yeterli seviyede, testten geçmiş durumda. İklimimize göre bir çalışma. Asfalt olsaydı erime olabilirdi ama beton olduğu için böyle bir sorun olmayacak. 1 ay sonraki testlerde uçakların inebileceğini düşünüyoruz” dedi.  

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA