MEMUR REFAH İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEMUR REFAH İSTİYOR!


 

Dün görüşmeleri başlayan toplu sözleşme görüşmelerini değerlendiren kamu emekçileri, memur ve emekliye enflasyon farkı değil, büyüme ve refah payı verilmesini istedi.

SONER AYDIN

Kamuda çalışan yaklaşık 200 bini aşkın kişiyi ilgilendiren ücret zammı görüşmeleri başladı. 2019-2020 dönemindeki ücret zammının belirleneceği Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikincisi yapılıyor. Hükümetin bu toplantıda, Türk-İş'in tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talebine karşı zam teklifini sunması bekleniyor. Ancak Türkiye Kamu-Sen üyeleri yetkili sendikanın sunduğu ücret zammının yeterli olmadığını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Sendikanın Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan, memura enflasyon farkı değil, büyüme ve refah payı verilmesini talep etti. 

“TOPLU SÖZLEŞME, KAMU GÖREVLİLERİNE KATKI SAĞLAMADI”
2019 yılının Ocak ayında memur ve emeklilere yüzde 4 maaş artışı yapıldığını ancak bu dönemde enflasyonun yüzde 5,01 olarak gerçekleştiğini anımsatan Kamu-Sen İl Temsilcisi Ercan, “Buna paralel olarak kamu görevlileri ve emekliler için de yüzde 1,01 oranında enflasyon farkı ortaya çıktı. Başka bir ifadeyle memur ve emekli maaşları 2019’un ilk yarısında resmî verilere göre yüzde 1,01 eridi. Şimdi kamu görevlilerine 2019 yılının ikinci yarısı için yüzde 5 ve üzerine yüzde 1,01 enflasyon farkı olmak üzere toplam yüzde 6 zam yapılacak. Gerek enflasyon farkının sonradan ödenmesi gerekse cebimize yansıyan enflasyonun açıklanandan fazla olması nedeniyle kamu görevlilerinin maaşları sürekli erimektedir. 2017 yılında imzalanan toplu sözleşmede öngörülen bütün maaş artışları gerçekleşmiş bulunmaktadır. Ne yazık ki toplu sözleşmenin kapsamındaki 4 yarıyılda da memur maaşları enflasyona yenik düşmüştür. Dolayısıyla toplu sözleşme, kamu görevlilerine hiç bir ekonomik katkı sağlamamıştır. Yani yetkili konfederasyon toplu sözleşme masasına hiç oturmasaydı zaten memur maaşlarına hükümetin yapacağı zam da enflasyon kadar olacaktı. Hal böyle olunca bu konfederasyonun memurların hayrına hiç bir işe imza atmadığı da resmî olarak ortaya çıkmıştır” dedi.

“TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Bu yıl 2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak 5. Dönem toplu sözleşme görüşmelerini gerçekleştireceklerini belirten Ercan, “Türkiye Kamu-Sen olarak biz toplu sözleşme masasına gerçekçi ve kamu görevlilerinin faydasına olacak taleplerle gidecek, yetkili konfederasyonun herhangi bir oldubitti ile kamu görevlilerini ve emeklileri önümüzdeki iki yılda zarara uğratacak herhangi bir işlem yapmaması için mücadele edeceğiz. Yıllardır ifade ettiğimiz gibi memur ve emekliye toplu sözleşme masasında enflasyon farkı değil, büyüme ve refah payı verilmesi noktasında adımlar atılmasının gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu yıl da Türkiye Kamu-Sen büyüme ve refah payı ısrarını dile getirecektir. Bütün kamu çalışanlarını bu yıl gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerini yakından takip etmeye ve yetkili konfederasyonun olası yanlış tutumuna karşı tepki göstermeye davet ediyoruz. Aksi halde bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de eriyen maaşlar, azalan alım gücü ve zorlaşan hayat şartları ile karşı karşıya kalmamız işten bile değildir” diye uyardı.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA