TEKSTİLDE HAK İHLALLERİ ARTIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEKSTİLDE HAK İHLALLERİ ARTIYOR


 

Dev-Tekstil Çukurova Temsilciliği, Haziran ayında yaşanan işçi hakları ihlallerini kamuoyu ile paylaştı.

SONER AYDIN

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev-Tekstil) Çukurova Temsilciliği Haziran ayı işçi hakları ihlallerini raporunu paylaştı. Raporda, Mersin Serbest Bölge’de işçilerin en fazla personel şeflerinin tutumlarından şikâyetçi olduğu vurgulandı. Bir tekstil fabrikasında çalışan işçilere baskı yapan ve bağıran personel şefinin işine son verildiği belirtildi.

FABRİKALARDA VANTİLATÖR KULLANILIYOR!
Özellikle yaz aylarında tekstil fabrikalarının sıcak ortamının işçi sağlığını ciddi olarak tehdit ettiği vurgulanan açıklamada, “Yetersiz havalandırma sistemiyle birlikte, makinelerin yaydığı sıcaklık, denetimsiz ve kurallara uygun olmayan işçi sağlığına zarar veren çalışma ortamı tekstil işçilerini fazlasıyla olumsuz etkilemektedir. Birçok tekstil atölyesinde tavan ve tabanın bir birine fazlasıyla yakın olması, serinletmek için sadece sınırlı sayede vantilatör kullanılması, ek olarak tekstil tozu ve tekstilde kullanılan kimyasal maddeler bu sıcak yaz aylarında işçileri fazlasıyla rahatsız etmektedir. Ek olarak belirtmek gerekir ki yaz mevsiminin en sıcak yaşandığı iller bu bölgededir. Fakat ne yazık ki işçiler kendi sağlıklarını ilgilendiren bu gibi önemli sorunları işten atılma korkusunun yanı sıra doğrudan ücretlerine etki eden farklı sorunlar yaşadıkları için gündeme getiremiyorlar. Olağanlaşmış bir sistem olarak tekstil fabrikalarında süre geliyor. Bu dönemde işçilerin yaşadıkları bir başka sıkıntı ise yıllık izinleri kendi istedikleri zamanda ve sürede kullanamamalarıdır” ifadesine yer verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA