MEZİTLİ ESNAFININ GÖZÜ BAKANLIKTA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ ESNAFININ GÖZÜ BAKANLIKTA!


 

Mezitli’de kent merkezine sıkışan ve sanayi sitesi yapılması için belirlenen alanın metrekare fiyatlarının 800-900 TL’ye kadar çıkması nedeniyle eli kolu bağlanan sanayi esnafının ‘Organize Tarım ve Hayvancılık Alanı’nın sanayi sitesi için ‘Kentsel Servis Alanı’na çevrilme talebi Mersin’de kabul gördü. Sıra bakanlığın onay vermesinde!

HEDİYE EROĞLU

Mezitli’de kent merkezine sıkışan sanayi esnafının yeni bir Sanayi Sitesi kurularak taşınmasına ilişin iki yıldır süren çalışmalarda önemli bir gelişme yaşandı.

Meztli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Mezitli Sanayi Sitesi, Mezitli Esnaf Odası ve Meztli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından ortaklaşa yapılmak istenen Sanayi Sitesi için belirlenen alanda fiyatların metrekaresi 800-900 TL’ye kadar çıkması projeyi zora soktu. Fahiş fiyatlarla arsa alamayacak durumdaki esnaf çözümü Davultepe’de ‘Organize Tarım ve Hayvancılık Alanı’nın Sanayi Sitesi yapılması için ‘Kentsel Servis Alanı’na çevrilmesinde bulunarak Mezitli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi ‘Organize Tarım ve Hayvancılık Alanı’ olarak bölgenin yeni sanayi sitesi yapılması için ‘Kentsel Servis Alanı’na dönüştürülmesi talebine Temmuz ayı meclis toplantısı birinci birleşiminde onay verdi. Gözler onay vermesi için bakanlığa çevrildi.

“ARSA FİYATLARI 800 LİRAYA YÜKSELDİ”

Komisyonun verdiği kararı değerlendiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, alternatif otoban bağlantı yolunun Kuyuluk’ta değil Davultepe olduğunu söyledi. Tarhan, “Bizim söylediğimiz otobandan önce GMK’ya bağlanarak ulaşımı sağlamaktı. 10 sene sonra yapılacaksa bunun bir anlamı yok.

Öte yandan kent merkezinde kalan sanayiciler taşınmak istiyor. Fakat öngörülen arsa fiyatlarının yüksekliği nedeniyle oraya gitmek istemediler. Orada arsa fiyatı 800-900 TL olup önerilen organize tarım alanında 80-100 TL. Önemli olan arsa ve altyapı. Sanayicilerde haklı olarak ‘80-100 TL olan yer varken neden pahalı olan yere gidelim. İkisinin yerini değiştirelim’ diyorlar. Ancak bu karar sanayiciler için de bir çözüm olmayacak” dedi.

“KAZANDIĞIMIZ YOLU KAYBETMEYELİM”

AKP’li meclis üyesi İsmail Yerlikaya ise, tarımsal OSB olarak belirlenen alanın küçük sanayi sitesine çevrilmesinin talep edildiğini dile getirdi. Söz konusu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiğini sözlerine ekleyen Yerlikaya şunları söyledi: “Biz komisyon olarak teklifi değerlendirirken şuna dikkat ettik: Sonuçta biz burada bir karar almıyoruz. Çünkü biz aldığımız kararları tadilat için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderiyoruz onlarda onay için bakanlığa iletiyorlar. Bakanlık söz konusu bölgeyi tarım dışı faaliyette kullanılmamak şartıyla imara açtı ve ‘Organize Tarım ve Hayvancılık Alanı’ olarak işaretledik. Bakanlık kabul ederse buranın küçük sanayi sitesine dönüşmesinde bir mahsur yok, olabilir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA