“REDDEDİLECEKTİ GERİ ÇEKTİM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“REDDEDİLECEKTİ GERİ ÇEKTİM!”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 349 milyon 500 bin TL’lik borçlanma talebini komisyonda kabul edilmesine rağmen meclisten geri çekti. “Reddedilecekti” diyen Seçer, görüş birliği sağlanırsa olağanüstü meclis yapabileceğini aksi takdirde konunun Eylül ayına kaldığını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2019 yılı Temmuz ayı olağan toplantı döneminin 2’inci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 2 aydır istediği 349 milyon 500 bin TL’lik borçlanma yetkisi talebini geri çekmesi büyük şaşkınlık yarattı.
Borçlanma talebi ile ilgili meclis gündem maddesi görüşmelerinde Başkan Seçer önergeyi geri çekti. Önergenin geri çekilmesine ilişkin oylama oy birliğiyle yapıldı. 
Bu tutum Cumhur İttifakı’nın Araştırma Komisyonu kurulması ısrarına direnen Başkan Seçer’in dayatmaya boyun eğmeme çabası olarak yorumlandı. 

“BEN İSTİYORUM Kİ HERKESİN İÇİNE SİNSİN”
Toplantı sonundaki dilek ve temineler bölümünde konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Seçer, “Bu konu daha önce de tartışıldı, komisyonlarda görüldü. Reddedildi. Gergin bir siyasi ortam vardı. Burada oylatmadan tekrar komisyona sevk ettim. Hep müzakere ile götürmeye çalışıyorum. Zorla, ayak kaydırarak, oyun yaparak, ‘cambaza bak’ diyerek değil, uzlaşarak bu işi yapalım diyorum çünkü benim demokrasi anlayışım var. Ben istiyorum ki herkesin içine sinsin. Dünde tekrar komisyona sevk edilen bu talebimiz görüşüldü ve kabul edildi. Bugün de meclise sunacaktım ama talebimizin, komisyon raporunun kabul edilip edilmemesi konusunda
bazı endişelerim oldu. Arkadaşlarımız ile görüştük. Meclis üyelerimizle görüşmelerimizi hangi partiden olursa olsun vatandaştan gizleyecek halim yok çünkü ben bu parayı kendim için istemiyorum. Siyasetin de realiteleri var. Arkadaşları anlayışla karşıladım ve önergemi geri çektim. Meclisin gerilmesini, arkadaşlarımla aramızın açılmasını istemiyorum. Burada hoşgörülü, anlayışı olması, ödün vermesi, bedel ödemesi gereken benim. Bu anlayışla önergeni geri çektim. Parkomat, ekmek fabrikası belediye şirketine devredilmesi, imar konuları gibi konular vardı işleyiş devam etsin istedim. Önümüzdeki günlerde olağanüstü bir meclis toplantısı talebim olmaz ise konuyu Eylül ayında görüşeceğiz” diye konuştu. 

MÜZAKERELER SÜRECEK
Daha sonra sorularımızı yanıtlayan Seçer, reddedileceğini düşündüğü için önergeyi geri çektiğinin altını çizerek, “Konuyla ilgili görüş birliği sağlanana kadar teklifi gündeme getirmeyeceğim. Müzakereler sonucunda olağan üstü meclis toplantısı yapabilir veya Eylül ayında yapılacak mecliste konuyu gündeme getirebiliriz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA