TARSUS BEYAZININ TANELEME SORUNU ÇÖZÜLDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BEYAZININ TANELEME SORUNU ÇÖZÜLDÜ


 

Tarsus Beyazı Üzüm çeşidinin taneleme sorunu çözüldü. Çalışmaları yerinde inceleyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay, üzümün rengi, kokusu ve tadıyla oynanmadan dayanaklığının artırıldığını ifade etti.

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucu Tarsus Beyazı üzümün taneleme sorunu çözüldü. Projenin dördüncü yılı tamamlanırken, Tarsus Beyazı üzümün Mutasyon ıslahı yoluyla sap güçlendirmesi yapıldı. 
Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay, Tarsus Beyazı'nın dünya markası yolunda ilerlediğini ifade ederek, çalışmaları yerinde inceledi. Projenin 5 yıllık olduğunu söyleyen Okyay, “Gelecek yıl projenin süresi tamamlanıyor. Daha sonra projenin 2. Aşamasına geçilecek. Üzümün, rengi, kokusu ve tadıyla oynamadan dayanaklığı artırıldı. Bu çalışmayla birlikte Tarsus Beyazı Üzüm çeşidinin pazar payını ve ihracatı artırmayı hedefliyoruz. Böylelikle hem üreticimiz hem de bağcılık sektörüne daha fazla kazanç getirecektir. Bunun yanı sıra erkenci çeşit olarak da verimlilik alacağımıza inandığımız Tarsus Beyazı üzümümüzün örtü altı uygulamaları için pilot bölge seçerek, önümüzdeki sezon çalışmalara başlayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA