“İŞİMİ SEVİYORUM; TERAPİ GİBİ GELİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İŞİMİ SEVİYORUM; TERAPİ GİBİ GELİYOR”


 

Mersin’in Tarsus İlçesinde çaycılık yapan Gökhan Dönmez, “Bugüne kadar severek yaptığım tek iş bu oldu. Buraya gelenler işinde gücünde olan insanlar; onlara en iyi hizmeti sunmak, dertleşmek bana da terapi gibi geliyor” dedi.

Serkan Tultak

Çay, Türk halkının en çok tükettiği içecek olarak yerini korurken, iyi demlenmiş bir çaya kimse hayır diyemez. Tarsus’ta bu işi yapan Gökhan Dönmez’i de hem demlediği çay hem de tarzı ile diğer çaycılardan ayıran bazı özellikleri var… “Kimse başkasının bardağı ile çay içmemeli” diyen Dönmez, çay bardakları için özel bir bulaşık makinesi almış. Bununla da kalmayıp iyi bir çay demlemek için hem arıtılmış su kullanmayı hem de Türk çayı tercih etmeyi de ihmal etmemiş.

“İŞSİZLER ÇAY OCAĞINA GİDER DÜŞÜNCESİ YANLIŞ”
Atatürk posterleri altında, özel yaptırdığı kazandan ikram ettiği çayı yudumlarken yaptığımız sohbetimizde özellikle ekonomik sorunların insanları çay ocaklarına yönlendirdiği gibi yanlış algıya dikkat çeken Dönmez, bu konuda şunları söyledi: 
”Bakın burada gördüğünüz herkesin işi var. Biz burayı gece 3’te açıyoruz; İnsanlar ya işe gitmeden ya da işten geldikten sonra buraya geliyorlar. İşsizler çay ocaklarına gider gibi bir düşünce doğru değildir. Elbette onlarda geliyordur ancak bizim burada çok fazla yok. Gelenler burayı bir nevi stres atma yeri gibi görüyorlar. Bizde onlara en iyi hizmeti vermeye, en güzel çayı içirmeye çalışıyoruz. Bana da burası terapi gibi geliyor. Sonuçta insan odaklı iş yapıyor ve damak zevkine hitap ediyoruz. Yer yer dertleşip yer yer sevinçlerimizi paylaşıyoruz. İnsanlar nefes almak, günün stresinden uzaklaşmak istiyor. Toplum olarak sıkıntılı günler geçiriyoruz; mutlu değiliz. İşte tam da bu noktada demli bir çay herkese iyi geliyor.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA