“İHRACATINIZI GELİŞTİRMEK İÇİN MTSO’NUN İMKANLARINDAN YARARLANIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İHRACATINIZI GELİŞTİRMEK İÇİN MTSO’NUN İMKANLARINDAN YARARLANIN”


 

Mersin’in bir dış ticaret kenti olduğunu ancak potansiyelini tam olarak yansıtamadığını kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Taş, oda olarak dış ticaretin geliştirilmesi noktasında üyelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Taş, üyeleri bu fırsatlardan yararlanmaya davet etti.

Haber Merkezi

Building Markets, Habitat Derneği ve İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) organizasyonu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB), Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) işbirliğinde ‘Dış Ticaret ve İhracat’ konulu iş geliştirme etkinliği düzenlendi. 
Mersin ve bölge illerde yerleşik Türk ve Suriyeli KOBİ’lerin katıldığı toplantıda, bölgesel ve ulusal sektörel aktörler bir araya geldi. Bölgenin ihracat hacmini büyütmeye yönelik işbirliği ve iş geliştirme fırsatlarının değerlendirildiği, katılımcıların bu alanda çalışan kurumlar, teşvik ve fırsatlar hakkında bilgi aldığı etkinlikte İNGEV’i temsilen Berk Çoker, MTSO’yu temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Taş ve Building Markets Ülke Müdürü Başak Saral birer sunum yaptı.

“İHRACATTA GERİDEYİZ”
MTSO Meclis Üyeleri, Komite Üyeleri ve Genç Girişimciler Kurulu Üyelerinin de katıldığı etkinlikte MTSO’yu temsilen konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Taş sözlerine firmasının dış ticaret yolculuğunu anlatarak başladı. Mersin’in net ihracatçı bir kent olmasına rağmen hala olması gerekenin gerisinde bir performans sergilediğine dikkat çeken Taş, potansiyeli yakalamak için yapılması gerekenleri anlattı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerinin ihracat kapasitesini geliştirmek için yürüttüğü çalışmalara da değinen Taş, özellikle Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi Projesi’ne ilişkin bilgi verdi. Suriyeli firmaların bu potansiyele ne gibi etkisi olduğuna ilişkin soruyu da yanıtlayan Taş, mevcut pazarları ve müşterileri ile gelen Suriyeli firmaların bu konudaki olumlu katkılarını vurguladı.
Sunumlar sonrasında katılımcılar yarımşar saatlik seanslarda 3 kez masa değiştirerek toplam 4 seansta yeni firmalarla tanışıp işbirliği fırsatlarını değerlendirme fırsatı buldu. Etkinlik çerçevesinde bir de networking oturumu düzenlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA