MERSİN’DEN ET BORSASI ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEN ET BORSASI ATAĞI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesince, ’Yakaköy Kesimhanesi ve Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nin işletilmesi, iyileştirilmesi ve sorunlarının çözüme kavuşturulması konusunda düzenlenen toplantıda, halkın sağlıklı beslenmesi ve gıdaların vatandaşlara güvenli ulaştırılması görüşülürken, oda ve birliklerin katılımıyla ’Et Borsası’ kurulabileceği gündeme geldi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nin faaliyete geçirilmesi ve Yakaköy Kesimhanesi’nin daha verimli bir şekilde çalışır duruma getirilmesine yönelik bir toplantı düzenlendi. Halkın sağlıklı beslenmesi, gıdaların vatandaşlara güvenli ulaştırılması ve kesimhanelerin daha verimli çalıştırılmasının görüşüldüğü toplantıda, oda ve birliklerin katılımıyla “Et Borsası” kurulabileceği de gündeme geldi.

GENİŞ KATILIMLA YAPILDI
Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı H. Ali Ulusoy başkanlık etti. Toplantıya, Akdeniz İlçe Tarım ve Orman Müdürü,  Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı, Mersin ve Tarsus Kasaplar Odası Başkanları, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı, Mersin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı, Mersin Ticaret Borsası temsilcileri, et satış yeri sahipleri ile Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı, hayvan pazarı ve mezbaha yöneticileri de katıldı.

BÜYÜKŞEHİR YOL HARİTASINDA HALK SAĞLIĞINA ÖNEM VERİYOR
Toplantıda, halkın sağlıklı beslenmesi ve gıdaların vatandaşlara güvenli ulaşımı için Büyükşehir Belediyesi ile konunun muhataplarının bir araya gelerek, bir yol haritası çıkarılması ve hayata geçirilmesi konusunda mutabakat sağlandı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, mezbahaların kurulumu için ciddi yatırım yapıldığı, özellikle de Yakaköy Kesimhanesi’nin çok modern bir tesis olduğu vurgulanan toplantıda, mezbaha dışı yapılan hayvan kesimleri nedeniyle kesimhanenin kapasitesinin çok altında faaliyet gösterdiği dile getirildi. Bu nedenle toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin önemsendiği ve işbirliği içinde bu tesislerin daha verimli çalıştırılmak istendiği vurgulandı.

“ET BORSASI” KURULABİLECEĞİ GÜNDEME GELDİ  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı H. Ali Ulusoy, tüm katılımcıların sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantı sonunda yaptığı açıklamada, kentteki kaçak kesimin önlenmesi gerektiğini ve bunun için Valilik düzeyinde girişimde bulunarak, ilgili kurumların üzerine düşen görevleri yerine getirmelerini sağlayacaklarını belirtti.
Vatandaşlara mezbahalarda kesilen sağlıklı ve kaliteli etlerin ulaştırılacağı, kasaplık hayvan temininde sıkıntı yaşayan, az sayıda hayvan kestiği için mezbahaya hayvan getirmekte zorlanan kasaplar için de oda ve birliklerin katılımıyla “Et Borsası” kurulabileceği de gündeme geldi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA