150 BİN KİŞİ MAĞDUR OLACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

150 BİN KİŞİ MAĞDUR OLACAK


 

AKP il başkan yardımcısı ve aynı zamanda Kurdali Kooperatifi yöneticisi olan Metin Demir, Çay-Çilek Hattının Toros Devlet Hastanesi güzergahından geçmesini engellemek için dava açtı.

SONER AYDIN

Çay-Çilek-Karaduvar Kooperatifi, vatandaşların Toroslar Devlet Hastanesi’ne ulaşımının daha rahat sağlanması için 2018 yılında Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Şube Müdürlüğü’ne güzergah başvurusu yaptı. Kooperatifin yanı sıra 10 mahalle muhtarı da güzergah değişikliği için başvuruda bulundu.

Başvuru üzerine UKOME alt komisyon ekipleri bölgede incelemelerde bulundu. Teknik yetkililer tarafından yerinde yapılan incelemelerde, Çay-Çilek Kooperatifinin müktesep hakkı olan 4 ayrı güzergaha ait yolcuların Toros Devlet Hastanesine ulaşamadıkları, hastanenin yaklaşık 1km kadar mesafede indikleri, sağlıklı bir insanın dahi dolmuştan indikten sonra 10 dakika zamanda, mahalle aralarından ve özel mülkiyete ait arsadan geçerek ulaşabildikleri görüntü ile kayıt altına alındı. Yine incelemelere göre hastalar Toros Devlet Hastanesine ulaşmak için can güvenliklerini tehlikeye atarak, kontrolsüz bir şekilde tren istasyonun içinde bulunan aktif tren ray hattından geçmek zorunda kalıyordu.

150 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞ FAYDALANIYOR

Özgürlük, Çay Çilek, Karaca İlyas Mahalleleri ve diğer çevre mahallelerden Toros Devlet Hastanesine direk bir ulaşım hattı ya da başka bir kooperatifin bulunmadığı belirtilen UKOME raporunda şu ifadelere yer verildi: “Yaklaşık 100 bin nüfuslu bu mahallelerin sosyo ekonomik durumu çok düşük olmakla birlikte eğitim düzeyleri de normalin altındadır. Yaşlı nüfusun yoğun olduğu bölge genelinde hastalanan yaşlı insanlar, hamile kadınlar ve çocuklar bölgeden bindikleri dolmuş ile Toros Devlet Hastanesine kadar gelememektedir. Gelmeleri ancak can güvenliğini tehlikeye atarak bir başka bölgede inerek aktif tren ray hattının üzerinden geçmek yada mahalle ve özel mülkiyet alanından geçmek suretiyle gerçekleştirmektedirler. Bu nedenle güzergah talebinin alt komisyon ekiplerince yapılan değerlendirmeler sonucunda talebin uygun olduğu hakkındaki kararın Komisyondan geldiği şekli ile kabulüne oy çokluğu ile karar verilmiştir.”

AKP’Lİ BAŞKAN YARDIMCISI DEĞİŞİKLİĞİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇTI

Çay-Çilek-Karaduvar Kooperatifi yönetiminin başvurusunu değerlendiren UKOME Şube Müdürlüğü Eylül 2018’de güzergah değişimine onay verdi. Bunun üzerine daha önce tren rayları üzerinden geçerek hastaneye ulaşmak zorunda kalan hastalar, kapıya kadar taşınmaya başlandı. Ancak güzergah değişimine aynı hat üzerine faaliyet gösteren Kurdali Kooperatifi yöneticisi ve aynı zamanda AKP il başkan yardımcısı olan Mehmet Metin Demir’den itiraz geldi. Demir, yaklaşık 150 bin vatandaşın faydalandığı güzergah değişiminin iptal edilmesi için yargıya gitti. 

“YAŞLI, ENGELLİ, HAMİLE VATANDAŞLARA BU HİZMETİ VERİYORUZ”

Çay-Çilek-Karaduvar Kooperatifi Başkanı Bülent Kurnaz ise konuyu Akdeniz Belediye meclisine taşıdı. Geçtiğimiz hafta Çilek Mahallesi’nde yapılan Temmuz ayı meclisinde söz alarak 150 bin insanın mağduriyet yaşayacağını dile getiren Kurnaz, “Bu sorun yalınca kooperatifimizin değil hem meclis üyelerinin hem belediye başkanının sorunu. Çünkü kentin doğusunda yaşayan insanların Toros Devlet Hastanesine erişimini sağladık. Şimdi bu iş yargıya taşındığı için çekincelerimiz var. Meclis üyelerinin konun takipçisi olmalarını istiyoruz. Burada 160 binden fazla kişinin hakları söz konusu. Hasta, yaşlı, engelli, hamile vatandaşlara bu hizmeti veriyoruz. Bu insanların daha önce Toros Devlet Hastanesine gitmeleri eziyet idi. Bunu çok iyi bilen meclis üyeleri var. Mahalle muhtarlarına konuyu ilettik. Otobüslerin bu mahalle aralarına girme şansı çok az. Ama bizim dolmuşlarımız gece 11’e kadar insanlara hizmet veriyor” diye konuştu.

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Çay-Çilek-Karaduvar Kooperatifi Başkanı Bülent Kurnaz’a yanıt veren AKP’li meclis üyesi Aysel Mavioğlu konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Yargıya giden Mehmet Metin Demir’in AKP il başkan yardımcısı ama aynı zamanda Kurdali Kooperatif’in de yöneticisi olduğunu ve bunun AKP il yönetimi ile hiçbir alakası olmadığını belirten Mavioğlu, “Çilek-Çay Mahallesi’nde ulaşımda sıkıntı çeken vatandaşların sorunlarına biz de hakimiz. Herkesin özel aracı yok bunun bilincindeyiz. 105 nolu hattın Şevket Sümer Mahallesinde kaldırıldığını biliyoruz. Halkın bu hattın yeniden açılması için yoğun talebi var biz de bunu büyükşehre ilettik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA