EVRİM VE EKİN’İN KATİLİ TAHLİYE EDİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EVRİM VE EKİN’İN KATİLİ TAHLİYE EDİLDİ!


 

Mersin’de Evrim ve Ekin kardeşlerin ölümüne neden olan zanlının cezasını 4 yıl 2 aydan 7 yıla çıkartıldı. Ancak mahkeme iyi hal indirimi yaparak cezayı 5 yıla düşürdü ve zanlıyı tahliye etti.

SONER AYDIN

Mersin'de, otomobili ile 9 yaşındaki Evrim ve 6 yaşındaki Ekin Çakmakçı kardeşlere çarparak ölümlerine neden olan Ramazan T.’ye verilen 4 yıl 2 aylık cezaya itiraz edilmesinin üzerine istinaf mahkemesi yeniden yargılama kararı verdi. Dün Adana Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde görülen davada aileyi yeniden yıkan bir karar çıktı. Savcı mütalaasında daha önce olduğu gibi sanığın bilinçli taksirler öldürme suçundan ceza almasını istedi.

Mahkeme heyeti ise bilinçli taksirle öldürme suçunun oluşmadığına karar verdi. Ancak sanığa verilen cezanın az olduğunu belirten mahkeme heyeti cezanın 4 yıl 2 aydan 7 yıla çıkartılmasına karar verdi. Sanık hakkında iyi hal indirimi uygulayan mahkeme heyeti cezayı 5 sene 10 aya indirdi ve sanığı tahliye etti.

İYİ HAL İNDİRİMİ İSTEMİYORUZ!

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nin kararını değerlendiren ailenin avukatı Işıl Akan Kıral, iyi hal indirimine tepki gösterdi. Sanığın iyi halli davranmadığını belirten avukat Kıral, “Sanık hiçbir zaman suçunu kabul etmedi. Her seferinde cezadan kaçmak için yol aradı. İyi hal indirimi pişmanlık gösteren kişilere uygulanır. Bu duruşma dahil sadece ‘takdiri ilahi’ dedi. Kusurunu hiçbir zaman kabul etmedi. Mahkeme başkanı sanığa ‘her şey takdiri ilahi. Her suçu başımızdan böyle atacak mıyız?’ diye sordu. Savcı bilinçli taksirden cezalandırılmasını ve tahliye edilmemesini istedi. Ama savcının görüşünün dışında bir karar verdiler. Sanığa iyi hal indirimi uygulayıp, tahliyesine karar verdiler. Kararı yargıtaya götürüp temyiz edeceğiz” diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ:

2 Temmuz 2018 günü akşam saatlerinde, kuzenleri Emine İlknur Yalçın'ın nezaretinde Gözne yolu Sarnıç mevkiindeki yaya geçidinden geçmeye çalışan Evrim (9) ve Ekin Çakmakçı, Ramazan T. yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmiş, Emine İlknur Yalçın da ağır yaralanmıştı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA