KİM DOĞRUYU SÖYLÜYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KİM DOĞRUYU SÖYLÜYOR?


 

Önceki gün 5 aylık suskunluğunu bozan İYİ Parti il eski başkanı Servet Koca, il sekreteri Üzeyir Güleç’in kendilerini yanlış yönlendirdiğini öne sürdü. İl Sekreteri Güleç ise Koca’nın iddialarını yalanlayarak, evrakların İl Başkanlığı tarafından verilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunduğunu söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, 31 Mart seçimlerinde aday olamamasından sorumlu tuttuğu ve kendisine kumpas kurmakla suçladığı dönemin İYİ Parti İl Başkanı Servet Koca ve İl eski Başkan Yardımcısı Orhan Galip basının karşısına geçerek yaşanan süreci anlattı. 

KOCA: “İL BAŞKANI EVRAKLARI SAKLAYIP BİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİ”
Hakkındaki iddiaları yalanlayan Servet Koca, İl Sekreteri Üzeyir Güleç’i suçladı. Üzeyir Güleç’in kendilerini yanlış yönlendiğini dile getiren Servet Koca, seçim çalışmaları sırasında il sekreterinin kendilerine, büyükşehir belediye başkan adaylarının başvurularını Ankara’ya yapacakları yönünde genel merkez talimatı olduğunu söylediğini dile getirdi. İl Sekterinin kendilerine gelen yetki belgesini sakladığını iddia eden Koca, “İl sekreterimizin bu evrakı alıp ne bana ne de ilgilisine vermeden, yetki belgesinin aslını gelen evrak dosyasında sakladığını ve yetki belgesinin arkasına zımbalanmış evrakların da sökülerek yok edildiğini olaydan 4 gün sonra öğrendik” diye konuştu.

“TEHDİT ALMADIM” 
Eski Başkan Kocamaz’ın, “Bu kumpas ya hayatları tehlikeye atılacak bir tehdit karşılığı yapılır ya da hayatlarını kurtaracak bir bedel karşılığında yapılır” sözlerine de yanıt veren Servet Koca, “Yani öyle bir tespit yapıyor ki, belediye başkanımız, biz kumpası yapmışız, yaptığımız bir gerçek var, iki de sebebi var; ya şantaj ya da para. Allah’a çok şükür, hiç kimse bu konuyu konuşmak için benim yanıma gelemez, gelmedi Burhanettin Bey’e kumpas yapmak için; hiç de para teklifi almadım, teklif de edemezler. Ne tehdit aldık ne bir kuruş para geçti boğazımızdan. Biz böyle insanlar değiliz. Bunun böyle olmadığını anlatmak için üç gün sonra bütün Türkiye’de ‘kumpasçı, hain, içeriden vurulduk’ laflarının muhatabı olarak Ankara’ya gittik ve kendimizi ifade ettik” ifadesini kullandı.

GÜLEÇ: “YETKİ BELGESİ 3 GÜN ÖNCE GELDİ!”
Söz konusu yetki belgelerini sakladığı öne sürülen il Sekreteri Üzeyir Güleç ise sosyal medya hesabı üzerinden iddialara yanıt verdi. Yetki belgesinin evrakların son tarihi olan 19 Şubat’tan 3 gün önce geldiğini ve hem Seçim ve Hukuk İşlerinden sorumlu olarak yetkilendirilen Başkan yardımcısı Orhan Galip’i hem de İl Başkanı Servet Koca’yı bilgilendirdiğini belirten İl sekreteri Güleç, “Bu yetki belgeleri ile İYİ Parti İlçe başkanları, İlçe belediye başkan adayları ve meclis üyelerinin başvurularını ilçelerindeki Seçim Kurullarına Yaparak alındı belgelerini almışlardır. Orhan Galip de evrakları İl Seçim Kuruluna teslim etmiştir ancak saat 17.00’den önce teslim edilmediği için seçim Kurulunca tutanak düzenlenerek Burhanettin Başkanın adaylık başvurusu reddedilmiştir. Servet Koca Savcılığa verdiği savunmasında ‘yetki belgelerinin geldiğinden haberim yoktu evraklar seçim kuruluna verildikten 4-5 saat sonra haberim oldu’ diye ifade etmekte. Varsayalım ben evrakları sakladım yetkilendirilen kişi veya İl başkanı bu evraklar nerde diye sormayacak mı? Servet Koca ‘Genel Merkezden evrak gelmedi onların eksik evrakını ben tamamladım’ demektedir. Aslında Genel Merkezin Evrak Göndermesine gerek yoktur çünkü bu evraklar Başkan Adayından istenir seçim kuruluna götürülür. Evrak olmasa bile partimizin başkan adayı şu kişidir diye yazılacak bir yazı ile Başvuru yapılabilir alındı belgesi alınarak adaylık kesinleşir bu hususlar yıllardan beridir süregelen bir uygulama olup seçim Kanununa uygundur” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA