POLİS MAHKEMEDE AVUKATI DARP ETTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

POLİS MAHKEMEDE AVUKATI DARP ETTİ!


 

Mersin Barosu üyesi Av. Bilal Kömürcü, Mersin Adliyesi Sulh Ceza Hâkimliğinde duruşma salonunda görevi sırasında, hâkim koruması tarafından fiziksel saldırıya uğrayarak darp edildi.

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, avukat Kömürcü’yü darp eden polisi şikayet ettiklerini açıkladı. Dünyanın en kutsal görevini yapan hak savunucusu meslektaşına, duruşma nizami ve inzibatini sağlayan hâkimin talimatı olmadan bir memur tarafından yapılan menfur fiili saldırıyı kınadıklarını söyleyen Yeşilboğaz, “Meslektaşımızın o salonda olmaması gereken bir güvenlik mensubu tarafından saldırıya uğramasının hiçbir hukuki açıklaması yoktur. Sorgu sırasında hâkimle avukat arasındaki usule ilişkin bir tartışmaya müdahil olarak, bir polis devleti yaratılma anlayışını kati suretle reddediyoruz. Savunmaya atılan yumruk ve tekmeye, tüm adalet camiası da sessiz kalmamalı, hukukçuluk misyonunun gereğini yerine getirmelidirler.
Yargılanan kişilerin kim ve suçlamaların ne olduğuna bakılmaksızın adil yargılama ilkelerinden sapılması, tüm vatandaşların hukuki güvenliğini tehlikeye düşürmektedir. Mersin Barosu olarak, yönetim kurulumuz ve Avukat Hakları Merkezimizle birlikte, görevi sırasında saldırıya uğrayan meslektaşımızın yanındayız ve saldırgan polisten şikâyetçi olduk. Şüpheli hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak cezalandırılana ve bulunduğu görevden uzaklaştırılana kadar olayın takipçisi olacağız.
Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bağımsız savunmanın temsilcisi avukatlara yapılan saldırılar sona erinceye kadar mücadelemizin süreceğini bir kez daha vurguluyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA