HÜKÜMLÜLERİN YAPTIĞI ESERLER BEĞENİ TOPLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HÜKÜMLÜLERİN YAPTIĞI ESERLER BEĞENİ TOPLADI


 

Mersin E Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumu’nda yatan 30 hükümlünün motif çizim teknikleriyle yaptığı 104 eserin sergi açılış yapıldı.

Mersin Adalet Sarayı'nın arka bahçesinde düzenlenen serginin açılışına, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, il protokolü ve adliye çalışanları katıldı. Burada katılanlara bilgi veren cezaevi psikologlarından Engin Aycıl, oluşturulan eserleri 30 tutuklunun yaptığını belirterek, "Bunlar motif çizim tekniklerine dayalı eserler. Bunlar 1 yıllık bir çalışmanın sonucu. 104 parça eser bulunmakta. Kurumumuzda 2018-2019 yıllarında 24 farklı kurs açılmıştır. Bu kurslardan biri de bu motif çizim tekniğine dayalı kurstur" dedi. 

Vali Ali İhsan Su ise Cumhuriyet Başsavcılığı'nın cezaevinde kalan tutukluların da eğitimleri konusunda eğitimler gerçekleştirdiğini kaydederek, "Bu kapsamda da Başsavcılığımız, Milli Eğitim ve Halk Eğitim müdürlüklerimiz ortaklığında kurslar açıyoruz. Değişik alanlarda, tesisatçılıktan fayans döşemeciliğine, tensipten grafik sanatlarına yönelik bir dizi kurslar açılıyor. Bu kurslarda da burada kalan mahkumlar hakikaten kendilerini geliştiriyorlar. Hem sosyalleşiyorlar hem de bir meslek sahibi oluyorlar. Bu çerçevede bugün onların yaptığı eserlerden bir sergiyi beraberce gezdik. Çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Cumhuriyet Başsavcılığımız başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen protokol üyeleri, hükümlülerin yaptığı birbirinden güzel el emeği ürünleri tek tek inceledi. Açılışta Başsavcı Ercan, Vali Su'ya hükümlülerin yaptığı bir eseri hediye etti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA