İHD’DEN KARS ŞUBE BAŞKANI’NA ÖZGÜRLÜK TALEBİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHD’DEN KARS ŞUBE BAŞKANI’NA ÖZGÜRLÜK TALEBİ


 

İHD Mersin Şubesi, önceki gün gözaltına alınan İHD Kars Şube Başkanı Güldane Kılıç’ın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

SONER AYDIN

İnsan Hakları Derneği (İHD) Kars Şube Başkanı Güldane Kılıç ve 4 yöneticinin serbest bırakılması için 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı. Mersin’de de bir araya gelen insan hakları savunucuları, aynı operasyonda gözaltına alınan 7 HDP yöneticisi ile birlikte 12 kişinin serbest bırakılması için Kars Cumhuriyet Başsavcılığına seslendi. 

GÖZALTI SÜRESİ 8 GÜNE ÇIKTI
İHD Mersin Şubesi adına konuşan avukat Mazlum Sayat, soruşturmaya gizlilik kararı getirildiği bilgisini verdi. OHAL ilanı ile birlikte toplumsal muhalefete yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarının yapıldığını ifade eden Sayat, “Toplum operasyonlarla korkutulmaya ve etmektedir. Kuvvetle muhtemel Güldane Kılıç’ın katıldığı basın açıklamaları ve varsa sosyal medya paylaşımları sorulacak. İHD yöneticisi olmadığı dönemdeki çeşitli yasal parti çalışmaları sorgulanacaktır. Bu tip operasyonlarla toplantı ve gösteri hakkı ile ifade özgürlüğü adeta yok edilmekte, herkes terör suçlaması ile yüz yüze bırakılmak istenmektedir. OHAL sona erdikten çıkarılan 7145 sayılı kanunla gözaltı süresi 4+4+4 gün olmak üzere toplam 12 güne kadar uzatılabilmektedir. Bu durum başlı başına kişi özgürlüğü hakkına aykırıdır. Şube başkanımız Kılıç ve beraberindekiler tam bir haftadır gözaltındadır. Yasada ihtiyaç halinde gözaltı süresinin uzatılabileceği ifade edilse de bu durum bir genel uygulama haline dönüştürülmüş, istisna olan genel haline getirilmektedir. Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nın arkadaşımızı ve beraberindekileri bir an önce serbest bırakmasını, BM insan hakları savunucularının korunması bildirgesine uymasını talep ediyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA