KARBOĞAZI’NDA 3 GÜN 3 GECE SÜREN FESTİVAL COŞKUSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARBOĞAZI’NDA 3 GÜN 3 GECE SÜREN FESTİVAL COŞKUSU


 

Karboğazı doğa ve Spor Festivali birbirinden zengin içerikli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler vatandaşlar, dolu dolu 3 gün 3 gece geçirdi

Haber Merkezi

27-28 Mayıs 1920 tarihinde 44 Kuvayi Milliyecinin 700 kişilik Fransız Taburunu esir alarak,  yazdıkları destanın anısına Karboğazı’nda gerçekleştirilen festivalde coşkulu bir şekilde kutlandı.
Tarsus Belediyesi tarafından Gülek Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Karboğazı mevkiinde geçekleştirilen ve 3 gün süren Karaboğazı Doğa ve Spor Festivali’ne halkın katılımı yoğun oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğa tutkunları, dağcılar ve sporcular festival kapsamında düzenlenen aktivitelere katılım sağladı. Festival’de yüzlerce çadır kuran kampçılar, Şair Sezai Sarıoğlu’nun şiirlerini geceyi aydınlatan kamp ateşi etrafından beğeni ile dinlediler. Etkinliğin ikinci gününde ise vatandaşlar, Ünlü Türk Rock Grubu Bulutsuz Özlemi’nin seslendirdiği şarkılarıyla doyasıya eğlenip, unutulmaz bir akşam yaşadılar.
Bunun yanı sıra Festivalde, doğa yürüyüşü, tırmanış, okçuluk, sinema gösterimi, Kent Orkestrası konseri, Utku Erişik Belgesel Gösterimi, çocuklara yönelik tiyatro, kamp ateşi etrafında söyleşiler, fotoğraf yarışması ve çeşitli spor aktiviteleri yer aldı. 3 gün süren festivalde Tarsus Belediyesi alanı dolduran binlerce vatandaşa, ikramlarda bulundu. 
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bu memleketin her karış toprağının vatan aşkıyla yoğrulduğunu belirterek; “Aslında bizim için Karboğazı Baskını bir anmadır. Biz bu anmayı festivalle birleştirdiğimizde tüm gençlerimizin hafızalarında hiçbir zaman Karboğazı'nı unutmamalarını istiyoruz. Unutmayın; Türkiye Cumhuriyeti bize altın tepside sunulmadı. Bu ülke kurulurken kan vardı, gözyaşı vardı ve acı vardı. Dünya'nın bütün ülkeleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Kuvayı Milliyecilerin önünde diz çöktüler. Dünya'nın bütün masum ülkeleri Türkiye'nin bu başarısını ayakta alkışladı ve kendilerine örnek olarak gösterdi. Hepinizi tekrar saygı ve sevgiyle selamlarken son kez şu sözleri tekrar söylemek istiyorum; Bu memlekette her yer bizim” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, festival alanında stantlar kurulurken, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri de genç ve çocukları uyuşturucu ile mücadele konusunda bilgilendirdi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA