BÜYÜKŞEHİR SORUMLULUKTAN KAÇTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR SORUMLULUKTAN KAÇTI!


 

Soli sahilinde baba oğlun hayatını yitirdiği facia sonrası Büyükşehir Belediyesi önlem almak yerine adeta sorumluluktan kaçarcasına bölgedeki şezlonglarını toplayıp, personellerini çekti.

HEDİYE EROĞLU

Mersin'in Mezitli ilçesi Soli sahilinde 15 Ağustos’ta  denizde çırpınan oğlu 9 yaşındaki Kadir Kıyak’ı kurtarmak için suya atlayan baba Ümit Kıyak, oğlu ile hayatını kaybetti.

Olayın ardından Soli halkından belediyelere tepki geldi. Bölgede hem ışıklandırma olmadığını hem de boğulmalara karşı denizde önlemler alınmamasını eleştiren mahalle sakinleri yetkilileri göreve çağırdı.

ŞEZLONGLARINI VE PERSONELLERİNİ GERİ ÇEKTİ!

Ancak konuyla ilgili yetkili Büyükşehir Belediyesi’nden her hangi bir önlem ya da açıklama gelmezken, aksi yönde bir adım gelmesi şaşkınlık yarattı.

Büyükşehir Belediyesi olay sonrası sahildeki şezlonglarını kaldırarak, bölgede gönüllü cankurtaranlık yapan sahil sorumlusunun da işine son verdi! Ayrıca 5 personelini de adeta sorumluluktan kaçarcasına bölgeden çekti.

Geçtiğimiz yıllarda ışıklandırma ve altyapı yatırımları yapılan bölgeyi Büyükşehir Belediyesi’nin yeni facialara davetiye çıkartacak şekilde, sorumluluk sahasında olmasına rağmen sahipsiz bırakmasına tepki yağdı.

 

MEZİTLİ’NİN ELİ KOLU BAĞLI

Burhanettin Kocamaz’ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde 2017 yılı Temmuz ayında Milli Emlak’tan alarak Büyükşehir uhdesine geçirdiği bölgede Mezitli Belediyesi’nin çalışma yapması ise kanunen ortadan kalktı.

Kanunen bölgede çalışma yapması mümkün olmazken eleştirilerden nasibini alan Mezitli Belediyesi eli kolu bağlı hale gelirken yöre halkı yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

HALK KENDİ İMKANLARI İLE ÖNLEM ALIYOR

Öte yandan Soli sahilinde işletmesi bulunan ve bölgede gönüllü olarak cankurtaranlık hizmeti veren Oktay Öztürk, olası bir facianın yenilenmemesi için elini taşın altına koyarak mahalle sakinleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen şeritler idenize mahalle sakinlerinin yardımları ile yerleştirdi.

Bölgede tehlikenin devam ettiğini bildiren Öztürk, önlem alınmaması halinde daha pek çok canın yanabileceğini söyleyerek, bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA