“AVUKATLARIN MÜCADELELERİ YASALARLA ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AVUKATLARIN MÜCADELELERİ YASALARLA ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR”


 

Haber Merkezi

Mersin Barosu’nda avukatlık stajını başarıyla tamamlayan 18 stajyer avukat, düzenlenen yemin töreninde yemin edip cübbe giyerek, meslek hayatına resmi olarak ilk adımı attı.

Avukatların ve ailelerin katılımıyla Mersin Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen yemin töreninde; Stajyer Avukatlar Emrecan Yiğit, Can Bayrak, Ali Cenk Durdu, Arife Tekeli, Banu Demir, Faik Karalar, Mehmet Bay, Onur Rencuzoğulları, Pervin Koçak, Seda Dikiciler, Sena Belgin, Zeynep Erten, Barış Akkaya, Cemal Şahin İktu, Halil Ahmet Bakırcı, Hamza Kar, Kaan Öztürk ve Volkan Amanvermez meslek yemini edip cübbe giyerek, Mersin Barosu ailesine katıldı.  Duygusal anların yaşandığı yemin töreninde Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu, Genel Sekreter Adnan Günbay ve Sayman Kazım Yüksel, stj. avukatlara cübbelerini giydirerek, sevinçlerine ortak oldular.

“SADECE BAĞIMSIZ SAVUNMA DİK DURMAYA ÇALIŞIYOR”

Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizde çok sayıda hukuk fakültesi açılmasına, çok sayıda hukuk fakültesinden mezun vermemize ve çok fazla avukat, hâkim, savcı sayısına rağmen, ülkemizde hala çok fazla hukuksuzluk yapılıyorsa, ciddi bir sıkıntı var demektir. Olaylara çok kötümser bakmıyorum. Hukuk camiamızın büyümesini, toplumun hukukla biraz daha entegre olmasını, bizim ilerde hukuk sistemimizin düzelebileceği ve aydınlık günler görebileceğimiz günlerin işareti olarak addediyorum” şeklinde konuştu.

Bağımsız olması gereken yargının, artık siyasi vesayetten kurtulamadığına vurgu yapan Yeşilboğaz, “Sadece bağımsız savunma dik durmaya çalışıyor. Ancak avukatların bu mücadeleleri bazı yasalarla engellenmeye çalışılıyor. Bizler gibi, genç meslektaşlarımız da bu süreçte birçok zorlukla karşılaşacak. Ancak bireysel ve kolektif mücadelelerimizle, bu sorunları bir nebze de olsa aşmayı başarabiliriz. Daha çok birliktelik halinde, sorunlarımızın üstesinden çok daha kolay gelebileceğimize inanıyorum” dedi.

“HUKUKİ VİCDANIMIZLA MUHALEFET EDİYORUZ”

Genç avukatlarımızı zorlu bir yol beklediğini ifade eden Yeşilboğaz, “Çünkü hukukçular toplumda kimseye yaranamaz. Hukukçular, hukuksuzluk karşısında muhalefet etmek, itiraz etmek zorunda. Hukukçular, haksızlıklar karşısında asla susamazlar. Bizim söylemlerimiz, yapmış olduğumuz itirazlar, mesleğimizin bize vermiş olduğu muhalif kimlikten kaynaklanıyor. Hukuki vicdanımızla muhalefet ediyoruz. Asla siyaset yapmıyoruz. Yanlışa yanlış demek zorundayız. Bu bizim görevimiz, hukuki vicdanımız. Bunu yapmazsak, biz hukukçu olmayız. Dünyaya farklı gözle bakıp, dünyayı daha yaşanabilir, daha eşit, daha demokratik, daha özgürlükçü bir ülke haline getirmek, öncelikle biz hukukçuların boynunun borcudur” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin her zaman bir hukuk devleti olmasını istediklerini kaydeden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Tek bir şiarımız var, o da hukukun üstünlüğüdür. Herkesin hukuk şemsiyesinin güvenliği altında eşit, demokratik özgür bir şekilde yaşaması en büyük isteğimiz ve mücadelemiz olmaya devam edecektir. Hakkımızda ne söylenirse söylensin, biz asla bu şiarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Mersin Barosu’nun öncü, ilerici, demokrat, cumhuriyetçi kimliğini, biz var olduğumuz sürece sürdüreceğiz. Genç meslektaşlarımızın bu süreçte bizlere destek vererek mücadelemize ışık olacaklarına inanıyorum. Biz de her zaman bu yolda genç meslektaşlarımızın yoldaşı olacağız. Meslek hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA