MİLLETVEKİLİ TURAN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLETVEKİLİ TURAN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATIYOR


 

Haber Merkezi

 

İçişleri Bakanlığının Diyarbakır, Van ve Mardin’e kayyım atamasının ardından HDP milletvekilleri 21 Ağustos’ta Diyarbakır’da belediye önünde bir basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Diyarbakır Belediyesi demir bariyerlerle polis tarafından kapatıldığı ve çevrildiği için açıklama belediyeye yakın bir yerde yapıldı. Vatandaşların da yoğun destek verdiği basın açıklamasının ardından dağılan kitleye polis müdahale etmeye başladı.

Kitlenin içinden özellikle 18 yaşın altında bulunan çocuklar polis tarafından yaka paça gözaltına alınmaya başlandı. Çocuklar, elleri ters kelepçelenerek polis otobüsüne bindirildi. Bunun yasadışı olduğunu milletvekilleri polis amirlerine söylemesine rağmen polisler aynı tutumu devam ettirdi. 

Çocuk koruma kanununun 18. Maddesine göre “çocuklara zincir, kelepçe ve benzeri aletler takılamaz…”  Bunun üzerine HDP milletvekilleri Rıdvan Turan ve Remziye Tosun duruma müdahale etmek istediklerinde onlar da polis şiddetine maruz kaldılar. Çıkan arbede esnasında polisler, Mersin milletvekili Rıdvan Turan’ın kırık olan ve tedavisi devam eden sırtındaki omurga bölgesine vurdu. 

Olayın ardından Rıdvan Turan hastaneye kaldırıldı. Doktorların yaptığı tetkikler sonucunda Turan’ın daha önceden kırık olan omurgalarının iyileşmeye başladığı ancak polislerin darp etmesinin ardından kırıkların eski haline geldiği bildirildi. Doktor raporlarında yer alan bu bilgilerle HDP Hukuk Komisyonu, Rıdvan Turan’a polisler tarafından uygulanan şiddetle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA