MERSİN LİMANI REKORLARI ALT ÜST EDİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN LİMANI REKORLARI ALT ÜST EDİYOR!


 

Mersin Limanı işleticisi MIP, saatte 178 konteyner hareketi gerçekleştirdiği gemi operasyonuyla yeni bir rekora imza attı.

HEDİYE EROĞLU

2018 yılında büyük bir başarıya imza atarak, konteyner işlem hacmiyle birinci sıraya yerleşen Mersin Limanı’nda işletici şirket MIP, rekora doymuyor.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) A.Ş, operasyon yeteneği ve tecrübeli ekibiyle saatte 178 konteyner hareketi gerçekleştirdiği gemi operasyonuyla yeni bir rekora imza attı. Başarısını sosyal medyadan kamuoyuyla paylaşan şirkete adeta tebrik yağdı.

 

KONTEYNER ELLEÇLEMEDE İKİNCİ SIRADA!

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından işletilmekte iken, 11 Mayıs 2007 tarihinde 36 yıl için ‘İşletme Hakkı Devri’ yöntemi ile TCDD limanları içerisinde ilk sırada özelleştirilerek 12 yıllık bir süredir MIP tarafından işletilen Mersin Limanı’nda 12 yıllık özelleştirme sürecinde kargo elleçleme değeri yüzde 85 konteyner hareketi değerleri ise yüzde 107 arttı.

Elleçlenen yük miktarı ile Türkiye genelindeki liman başkanlıkları içerisinde geçen yıl 6’ıncı sırada iken, 2019'da 5’inci sıraya yükselen Merin Limanı, yılın 5 aylık döneminde elleçlenen konteyner miktarını da; geçen yıla göre yüzde 13'lük artışla 764 bin 922 TEU'ya çıkardı.

Söz konusu artışa boşaltmaya kıyasla daha hızlı artan yükleme trafiğinin katkısı oldu. 2018 yılı Ocak-Mayıs döneminde Mersin Limanı elleçlenen konteyner miktarına göre Türkiye'deki konteyner limanları içerisinde 2. sıradaki yerini, 2019 yılında da korudu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA