MERSİN-TARSUS OTOBANI ÜCRETSİZ OLSUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN-TARSUS OTOBANI ÜCRETSİZ OLSUN!


 

Mersin ile Tarsus arasındaki otobanın ücretli olmasına tepkiler artarak devam ediyor. Kent halkı otobanın ücretsiz olması için harekete geçilmesini istiyor.

HEDİYE EROĞLU

Mersin merkez ile Tarsus ilçesini birbirine bağlayan E982 otoyolunun ücretsiz olması için kent halkının çağrıları sürüyor.

Haziran ayında CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın yanıtlaması talebiyle Meclis’e verdiği soru önergesi ile konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Ancak buradan da bir hamle gelmemesi üzerine son olarak Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, gazetemize yaptığı açıklama ile aynı talebi yeniden gündeme taşıdı.

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK!

Mersin’de yaşayan çok sayıda kişinin Tarsus’a, Tarsus’ta yaşayanların da aynı şekilde Mersin’e çalışma veya öğrenim için gidiş-geliş yaptığını belirten Koçak, otoyolun ücretli olması sebebiyle vatandaşların ücretsiz olan devlet yolunu daha sık kullandığını belirtti. Devlet yolundaki yoğunluğun hem şehir içi trafiği yoğunlaştırdığını hem de hava kirliliğini artırdığını ifade eden Koçak, “Mersin-Tarsus arası gidiş gelişin ücretli olması bölge için önemli bir sorun. Örneğin mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden (MTOSB) çıkıp Mersin’e veya Tarsus’a evimize gelirken ücret ödüyoruz. Bitişiğimizdeki Adana’da böyle bir örnek yok. İl içerisinde ücretlendirme ülkemizde yokken Mersin ilinde biz bu sıkıntıyla karşı karşıyayız. Bu sorun acilen çözülmeli” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA