ANTALYA’DAN MERSİN’E FUAR DAVETİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANTALYA’DAN MERSİN’E FUAR DAVETİ!


 

Antalya’da bu yıl 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak ‘Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı için Mersin’de düzenlenen toplantı ile sektöre katılım çağrısı yapıldı.

Hediye Eroğlu

“Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik İhtisas Fuarı”, 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya’da ikinci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yurt içindeki; kamu yetkilileri, özeI sektör temsilcileri, meslek kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları ile gerçekleştirilen iş birliği aracılığıyla 81 ilden sektör profesyoneli, katılımcılarla buluşuyor. Sektörün paydaşlarının bir araya geleceği fuarla birlikte yeni pazarlara erişilmesi ve ihracat miktarlarının artırılması hedeflenmekte.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) koordinasyonunda, ticaret ve sanayi odaları işbirliğinde Adana ve Mersin illerinde sektörde faaliyet gösteren üreticiler, ihracatçı firmalar ve paketleme tesislerinin katılımıyla bölgedeki yaş meyve sebze sektörünün potansiyelinin tanıtımı amacıyla standlı katılım sağlanacak.

Bu amaçla fuar için Mersin’de tanıtım toplantısı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen toplantıya; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Antexpo Yönetim Kurul Üyesi Uğur Fora ve Genel Müdürü Murat Özer, MTSO Başkan Yardımcısı ve Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Mersin’in yaş sebze ve meyve sektörü temsilcileri katıldı.

MERSİN FUARLARA ARTIK ŞEHİR OLARAK BAKMIYOR!

MTSO Başkanı Kızıltan, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Interfresh Eurasia’nın, kısa sürede sadece bölgenin ve Türkiye’nin değil, dünyanın en saygın fuarlarından biri haline geldiğini söyledi.

“Biz, artık şehircilik anlamında Mersin olarak düşünmüyoruz; her şeyi bölge ve Türkiye çapında düşünmek zorundayız. Biz bunu aştık” diyen Kızıltan, “Interfresh, dünya çapında uluslararası bir fuar oldu. Bu fuarın ülkemize ve kentimize çok yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

 

“MERSİN’İ, YAŞ MEYVE SEBZE KONUSUNDA BİR BAŞKENT OLARAK GÖRÜYORUZ”

Antexpo Yönetim Kurul Üyesi Fora da “Türkiye’de neden böyle bir fuar olmasın, neden uluslararası alıcılar ve satıcılar, Türkiye’de yaş meyve sebzenin cennetinde buluşmasın?” sorusuna yanıt arayarak yola çıktıklarını anlattı.

Bununla ilgili 1-3-5 yıllık strateji ve planlar ortaya koyduklarını söyleyen Fora, yurt dışı alıcıların ve satıcıların alışkanlıklarını kolay değiştirmeyeceklerini bilerek, inatla, sabırla projeyi geliştirmeye yönelik çalışmalar ortaya koyduklarını aktardı.

Birinci fuarın, özellikle Mersin bölgesinin, Mersin oda, borsa ve birliklerinin de desteğiyle çok başarılı geçtiğini ifade eden Fora, 26 ülkeden 500’e yakın alım heyeti getirdiklerini, ihracata ve Türkiye’ye faydalı bir fuar gerçekleştiğini söyledi. Fora, fuar için neden Antalya’nın seçildiğini ise; “Fuarımız bir ihracat fuarı. Antalya Havaalanının ekim ayında 252 şehirden direk uçuş var. Antalya turistik bir bölge ve altyapısıyla iklimiyle ihracat fuarına uygun olduğu için seçilen bir bölge” diye açıkladı.

Ancak Mersin’i de, yaş meyve sebze konusunda bir başkent olarak gördüklerini altını çizen Fora, “Bu sebeple Mersin’e gelmeden önce bir karar aldık; MTSO’nun, AKİB’in ve yaş meyve sebzeyle ilgili kurumların bize yurt dışından ziyaretçi olarak tavsiye edeceği her ziyaretçinin Antalya’da iki gün 5 yıldızlı otellerde konaklaması, yeme, içmelerini biz karşılayacağız. Aslında bu fuar Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleşmiş bir fuar olacak.”

MERSİN’İN EKSİĞİ HAVALİMANI

Ulusal Turinçgil Konseyi Başkanı Kaçmaz ise 2020’de Mersin’de yapılacak 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu kongrenin bir ülke kongresi olduğunu ve ilk kez Mersin’de gerçekleşeceğini belirten Kaçmaz, fuar organizasyonunu da kongrenin tanıtımına katkı sunduğunu dile getirdi.

Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Çakır da Mersin ve Antalya ayrımı yapılmadan her iki kentte düzenlenen fuarlara karşılıklı destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Fuar organizasyonunun Genel Müdürü Özer ise fuarcılık alanında Türkiye’nin belli sektörlerde merkez haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Bu amaçla yola çıktıklarını vurgulayan Özer, fuarların yanı sıra Büyükelçiler Buluşmaları’na da imza attıklarını ve bu sayede önemli lobi çalışmaları yapılmasını sağladıklarını bildirdi. 

Mersin’de bir havalimanının devreye girmesi ile fuarın burada yapılmasının mümkün olacağını da dile getiren Özer, “Bu bölgede dönüşümlü bir fuarda yapılabilir. Mersin özellikle turunçgillerde önemli bir hub” dedi.

Ayhan Kızıltan da bu söylemlere, “En önemli eksiğimiz havaalanı” diyerek yanıt verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA