ÇİFTÇİLERE KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ ANLATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİLERE KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ ANLATILDI


 

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle, ‘Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan ve kalabalık bir davetli grubunun buluştuğu toplantının açılışında konuşan Tarsus İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, bölgenin tarım potansiyeline dikkat çekerek, "Bölgemiz tarımsal açıdan çok zengin. Ürün ve üretim çeşitliliği oldukça fazla. Tabii önemli olan üretmekten ziyade katma değerli, daha değerli ürünler haline dönüştürebilmek. Bunun için tarıma dayalı ekonomik yatırımları ve bu kapsamda destekleme programlarını önemsiyoruz. Önemli destekler var" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları Ali İhsan Akdağ, Örsan Koçak, Fatih Yürük ve Esat Çevik tarafından çiftçilere yönelik kırsal kalkınma desteklemeleri ile ilgili kapsamlı sunum yapıldı. Sunumda desteklenecek yatırım konuları; ekonomik yatırımlar (tarımsal ürünlerim işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması; yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı; proje kapsamında yer alan tesislerde kullanılmak üzere enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar; hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımları) ve kırsal ekonomik alt yapı yatırımları (kırsal turizm; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik alt yapı sistemleri; el sanatları ve katma değerli ürünler; bilişim sistemi ve eğitimi) olarak iki başlık altında toplandı. Üst limitine göre yüzde 50 oranında hibe desteği sunulacak proje için yatırımcılar 30 Eylül 2019 tarihine kadar 'tarimorman.gov.tr' adresinden başvuru yapabilecek. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA