’KÜRTÇE ŞARKI’ CİNAYETİNİN ZANLISI KUZEY IRAK’TA YAKALANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’KÜRTÇE ŞARKI’ CİNAYETİNİN ZANLISI KUZEY IRAK’TA YAKALANDI


 

Mersin’de bir barda Kürtçe şarkı söylemediği için tartıştığı sanatçı Sarp Öztürk’ü öldürdüğü iddiasıyla 10 yıldır ’kırmızı bülten’le aranan Metin Baydar, İnterpol polisi tarafından Kuzey Irak’ta yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Edinilen bilgiye göre, 17 Aralık 2010 tarihinde Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir barda 'Kürtçe şarkı söylemediği' için öldürülen Türk Halk Müziği sanatçısı Sarp Öztürk (38) cinayetiyle ilgili soruşturmayı sürdüren Mersin Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlı Metin Baydar'ın Kuzey Irak'ta olduğunu belirledi. Şüphelinin gizlendiği adresi tespit eden Mersin polisi, durumu Türk İnterpolüne bildirdi. 10 yıldır 'kırmızı bülten' ile aranan zanlı, Türk İnterpolü ve Kuzey Irak güvenlik birimlerince düzenlenen operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan zanlı ile ilgili yargılamanın, önümüzdeki aylarda Mersin'de devam edileceği öğrenildi.

"ADALET GEÇ DE OLSA TECELLİ ETTİ"

Öldürülen sanatçı Sarp Öztürk'ün Kayseri'de yaşayan babası İhsan Öztürk ise İHA muhabirine yaptığı açıklamada, zanlının 10 yıl sonra da olsa yakalanmış olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Evladının elbette geri getirilemeyeceğini belirten Öztürk, "Ancak adalet geç de olsa tecelli ettiği için mutluyuz. Hazırlanan yargılama dosyasına göre zanlının hak ettiği cezayı alacağından şüphemiz yok. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak. Başından bu yana olayın peşini bırakmayarak titiz bir çalışma yürüten Mersin polisine ve emniyet teşkilatına teşekkür ederim" dedi.

OLAYLA İLGİLİ 5 KİŞİ YARGILANMIŞTI

Mersin'de 17 Aralık 2010 tarihinde, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir barda 'Kürtçe şarkı söylemediği' için çıkan tartışmada silahlı saldırıya uğrayan Türk Halk Müziği sanatçısı Sarp Öztürk (38) ölmüş, gitarist Göktay Okçu ile garson Ramazan Koç yaralanmıştı. Olayın ardından düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alınırken, silahı kullandığı ileri sürülen Metin Baydar ise kayıplara karışmıştı.

Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve ikisi tutuklu 5 kişinin yargılandığı davanın karar duruşmasında, olay günü firari şüpheli Metin Baydar'ın yanında oldukları belirlenen Şeref P. ile M.P., 'kasten insan öldürme suçuna yardım' etmekle suçlanmış, mahkeme heyeti iki sanıktan Şeref P.'ye önce 'müebbet hapis' cezası vermiş, ardından kanunun ilgili maddelerini göz önünde bulundurarak 17 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırmıştı. Sanıklardan M.P. ise olay tarihindeki yaşının küçük olması ve tutukluluk süresi de göz önünde bulundurularak tahliye edilmişti. Mahkeme, sanıklardan Halil Ö.'yü de firari sanık Metin Baydar'ı kayırmak suçundan 3 yıl hapis cezası ile cezalandırmış, davada yargılanan diğer 2 şüpheli hakkında ise 'beraat' kararı verilmişti.

KATİL ZANLISI 10 YILDIR 'KIRMIZI BÜLTEN' İLE ARANIYORDU

Öte yandan, olay gecesi silahı kullandığı iddia edilen Metin Baydar, firarda olması nedeniyle yargılanamamış ve bu kişi hakkında karar verilememişti. Cinayet sonrası olay yerinden kaçan zanlı hakkında 'kırmızı bülten' ile yakalama kararı çıkarılmıştı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA