SÖNÜK FUARLARIN KURTARICISI ARAPLAR MI OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÖNÜK FUARLARIN KURTARICISI ARAPLAR MI OLACAK?


 

Mersin kamuoyunda fuarların zayıf-sönük geçmesine ilişkin eleştiri oklarının hedefi olan CNR Holding’den Körfez ve Arap ülkelerindeki iş dünyasına Mersin üzerinden açılma hamlesi geldi. Holding Mersin’deki fuar sayısını 12’den 16’ye çıkarttı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in profesyonel fuarcılık alanında ilk denilebilecek 2010 yılında Forza Fuarcılık ile yola çıktığı süreç ‘gelenin gideni arttığı’ bir sürece dönüştü.

Yaklaşık 10 yıl önce çadırda fuarcılığa başlayan sonrasında Forza Fuarcılık ile önemli başarılara imza atan Mersin, yaklaşık 7 yıl önce CNR Holding ile yola devem etmesi ile kan kaybı yaşadığı fuarcılık alanındaki makus tarihini değiştirmek istiyor!

MERSİN’DE DÜZENLENECEK FUAR SAYISI 12’DEN 16’YA ÇIKTI

Kentte faaliyet gösterdiği yaklaşık 7 yılda yerel yönetimlerden meslek odalarına, özel sektörden sivil toplum kuruluşlarına ciddi iletişim ve diyalog eksikliği yaşayan şirket, tüm olumsuzluklara rağmen yeni dönem için ‘kazanç’ vaadinde bulunmaktan geri kalmadı.

CNR Holding yönetimi, uzun yıllar sonra Mersin’de yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Kentin Türkiye ve dünya ekonomisindeki rolünün yanı sıra sağladığı katkıların paylaşılması amacıyla düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem katıldı.

Toplantıda şirket yetkilileri; Mersin’de yılda 12 fuar düzenleyen şirket bu sayıyı 16’ya çıkarıldığını açıkladı.

“ŞEHİRLERİN ZENGİNLEŞMESİ FUARLARLA OLUYOR”

Toplantının açılışında konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, fuarlar ve şehirlere katkıları ile ilgili bilgiler verdi. Almanya’nın bu alandaki başarısına dikkat çeken Erdem, “Şehirlerin zenginleşmesi fuarlarla oluyor, Almanya’da başlayan bu tren Avrupa’daki diğer şehirlerde de çok başarılı şekilde uygulanıyor. Bizim ülkemizde de biz bunu İstanbul’da yapmaya başladık. Çok başarılı fuarlar düzenliyoruz. Bulunduğumuz yerdeki tüm oteller dolduğu gibi artık bazı evler pansiyon hizmeti vermeye dahi başladılar.

CNR’İN MERSİN’DE Kİ HEDEFİ KÖRFEZ VE ARAP ÜLKELERİ!

Mersin’in için açıkladığımız 12 fuarda da, aynı zenginliği bu kente getirmek için çalışacağız. Çünkü Mersin’i çok seviyoruz. Türkiye’nin başka şehirlerinde pek bulamadığımız, rastlayamadığımız düzgün ve güzel bir fuar alanımız var. Bunun için Mersin’i kutluyorum.

Mersin’deki fuar sayımızı arttırdık ve İstanbul için oluşturduğumuz yabancı alıcıların önemli bir kısmını da Mersin’e getirmek üzere çalışmalara başlamış durumdayız. Mersin bundan böyle pek çok yabancı alıcının gelip satın aldığı, bağlantı yaptığı bir yer haline gelecek. Burada Körfez ülkelerinden Arap ülkelerine kadar pek çok ülke ile ticaret mümkün. Çünkü ticaret siyaset dinlemiyor.

Bazı firmalar Körfez ve Arap ülkelerine rahatça gidemedikleri zaman Türkiye’den gelip alım yapıyorlar. İşte bu kapsamda bizim fuarlarımız Uzak Doğu’dan, Amerika’dan ve hatta güney Amerika’dan bile ziyaretçileri ağırlıyor. Tabiî ki en büyük ziyaretçi gurubumuz Almanya ve Rusya. Rusya ayrıca Mersin için de çok önemli.

Ama biz özellikle Ortadoğu’dan ve körfez ülkelerinden Mersin’e gelecek olan alıcıları organize ediyoruz ve bunları getirmeyi hedefliyoruz. Davet ettiğimiz de onlara burada ne göreceklerini iyi bir biçimde önlerine koyduğumuz zaman yabancı alıcılar ticari düşüncelerle hareket ettikleri için her ülkeye gidip, ‘nereden daha kolay mal alabilirim’ diye geliyorlar.  Tüm dünyadan çok önemli alıcı dataları ile İstanbul fuarlarında gösterdiğimiz başarıyı Mersin fuarlarında da yakalayacağımıza inanıyorum.

“FUARLAR ZAYIF/SÖNÜK GEÇİYOR”

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan da, fuar şirketine yönelik eleştirileri destekler nitelikte, “Hep şikayet ediyoruz, ‘zayıf-sönük geçti’ diye. Bundan önce yaptığımız fuarlarda eksiklikler vardı ve görüşmeler sonucunda buraya ağırlık verdiler. Burayı Mersin’in bir kurumu olarak görmemiz lazım.  Spor, fuar tesislerimiz var ama neden hiç etkinlik yapılmıyor? Deniliyor. Etkinlik olduğu zaman buna gereken desteği verelim, ilgiyi gösterelim” dedi.

MERSİN’E ‘KARŞILIKLI SİNERJİ’ GÖNDERMESİ

Konuşmaların ardından yapılan soru cevap bölümünde ise CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Mersin’deki fuarcılık faaliyetlerinin yetersizliği ve şirketin iletişim eksikliği ile ilgili eleştirilere ilişkin sorumuza, “Bu bir yatırımdır, karşılıklı bir sinerjidir. Bizim de karşımızda birliktelik görmemiz gerekir, ki bunu gördük ve büyük bir potansiyel ile bu işin üstesinden gelmeyi başardık” yanıtı verdi.

Yine bu bölümde söz alan Türk-Arap İş İnsanları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay da eleştirilere haklılık kazandıracak açıklamalar yaptı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA