KURBAN BAYRAMINDA MERSİN’DE KAÇ KURBAN KESİLDİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KURBAN BAYRAMINDA MERSİN’DE KAÇ KURBAN KESİLDİ?


 

Kurban Bayramında Mersin’de kaç kurban kesildiğine dair Mersin İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü’nün paylaştığı rakamlara üretici birliğinden “Rakamlar gerçeği yansıtmıyor” yorumu geldi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda kentte 188 bin 619 kurban kesildiğini bildirdi. Bunlardan 2 bin 218’i büyükbaş ve 186 bin 401’inin küçükbaş olduğunu bildiren kurum, bayram süresince merkez ve ilçelerde 17 ayrı ekip oluşturularak 51 veteriner hekimle tüm kurban kesim yerlerinde kontrollerde bulunulduğunu açıkladı.

RAKAMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan ise rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Mersin İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü’nün verdiği rakamların kayıtlı hayvan sayısı üzerinden belirlendiğini bildiren Akdoğan, oysa bayramda kayıtdışı çok sayıda hayvanın satışının yapıldığını bildirdi. “Bu nedenle kesilen kurbanlık hayvan sayısı 188 bin 619’ın üzerindedir” diyen Akdoğan tam sayıyı bilmenin mümkün olmadığını ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA