YATIRIMLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YATIRIMLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ!


 

Mersin’de 2019 yılının 5 aylık döneminde düzenlenen genel ve bölgesel yatırımlar geçen yılın altında kaldı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın periyodik olarak yayınlanan Aylık Göstergeler Raporu’nun Mayıs ayı sayısına göre, ilk 5 ayda kentte düzenlenen genel ve bölgesel yatırımlar geçen yılın altında kaldı.

2019'un Ocak-Mayıs döneminde Mersin’de teşviğe bağlanan yatırımlar, belge sayısı ile öngörülen istihdam bazında geçen yılın altında kaldı, öngörülen sabit yatırım tutarı ise Nisan

2019'da hizmetler sektöründe teşviğe bağlanan 1 adet büyük ölçekli tevsi yatırımın etkisiyle geçen yıla göre yüzde 65'lik artış kaydetti.

TEŞVİKLİ YATIRIMLARA ÖNGÖRÜLEN SABİT YATIRIM TUTARI GEÇEN YILIN YÜZDE 15 ALTINDA KALDI

Belirtilen yatırım tutarı hariç tutulduğunda ise Mersin’de yıllık bazda teşvikli yatırımlara öngörülen sabit yatırım tutarı geçen yılın yüzde 15 altında kaldı, söz konusu azalışta hizmetler ve enerji sektörleri etkili oldu.

2019'un Ocak-Mayıs döneminde Mersin’de düzenlenen 40 adet yatırım teşvik belgesinin 35'i yerli, 5'i yabancı sermayeli firmalar tarafından aldı. Söz konusu dönemde Mersin'de teşvikli yatırımlarda ağırlıklı payını koruyan komple yeni yatırımlar; belge sayısı bazında Türkiye geneli paralelinde geçen yılın altında kalırken; öngörülen sabit yatırım tutarı bazında ise geçen yıl ile yaklaşık aynı seviyede gerçekleşti.

2019 yılının 5 aylık döneminde Mersin’de düzenlenen genel ve bölgesel yatırımlar geçen yılın altında kalırken; 1 adet büyük ölçekli yatırım teşviğe bağlandı.

2019 yılı 5 aylık döneminde Mersin’inde içinde yer aldığı 3’üncü bölge, Türkiye genelinde düzenlenen bölgesel teşvikli yatırımlarda belge sayısına göre yüzde 12,5’lik; öngörülen sabit yatırım tutarına göre ise yüzde 24.0’lık paya sahip. 2019’un ilk Ocak-Mayıs döneminde 3’üncü bölgede düzenlenen yatırımlar kapsamında belge sayısının yüzde 15,7’sini; yatırım tutarının yüzde 73’ünü karşılayan Mersin, bölge illeri arasında belge sayısı ile 3’üncü, öngörülen sabit yatırım tutarına göre 4’üncü sırada yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA