MUT’TA ARAZİLER SUYLA BULUŞMAYI BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUT’TA ARAZİLER SUYLA BULUŞMAYI BEKLİYOR


 

Mersin’in Mut ilçesinde 2016 yılından buyana ıslah çalışmaları süren Kurtsuyu Deresi Islahı işinde yüklenici firma ile yeniden sözleşme imzalandı. Projenin tamamlanması ile 20 bin 640 dekar zirai arazi sulanacak.

Hediye EROĞLU

Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Mersin’deki yatırımları sürüyor. Mersin’in Mut ilçesinde 2016 yılından buyana ıslah çalışmaları süren Kurtsuyu Deresi Islahı işinde yüklenici firma ile yeniden sözleşme imzalandı.

DSİ 6. Bölge Müdürü Abdul Kasım Sarımehmet ve firma yetkilileri tarafından imzalanan devir sözleşmesi  ile çalışmalar start aldı. Dekar başına sağlanacak gelir artışıyla ülke ekonomisine önemli bir girdi sağlayacak proje binlerce kişiye de iş imkanı sağlayacak.

Mersin Mut Kurtsuyu Sulaması inşaatı tamamlandığında, Mersin ili Mut ilçesi sınırları içerisinde, Kurtsuyu Deresinin sağ ve sol sahilinde ve Göksu nehrinin sol sahilinde yer alan 20 bin 640 dekar zirai arazi sulanacak.

 

2 YIL ÖNCE YÜZDE 78’İ TAMAMLANDI

Kurtsuyu Sulaması projesinin 2 yıl önce yüzde 78’inin tamamlandığı bildirilirken yaşana aksamalar sonucu işin gecikmesi bölgede tepkilere neden oldu.

Göcekler, Tuğrul, Hisar, Kurtsuyu, Kışla, Çortak, Kemenli, Karadiken, Köselerli ve Çağlayangedik mahalleleri olmak üzere 10 mahallenin faydalanacağı sulama suyu çalışmalarının tamamlanması merakla beklenirken, 38 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilmekte olan proje ile bölge çiftçisi dekar başına bin 277 lira gelir artışı elde edecek. Ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 26 milyon lira katkı sağlaması beklenen sulama projesinin yaklaşık 2 bin kişiye de iş imkanı sağlaması öngörülüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA