‘İZİNLİ AÇIKLAMAYA’ PARA CEZASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘İZİNLİ AÇIKLAMAYA’ PARA CEZASI!


 

Toplu İş Sözleşmesi staleplerini kamuoyu ile paylaşmak için Valilikten izin alarak stant açan kamu emekçilerine Kabahatler Kanunu gereğince para cezası verildi.

SONER AYDIN

Mersin KESK Şubeler Platformu, Toplu İş Sözleşmesi sürecine dair halkı bilgilendirmek ve taleplerini sunmak üzere Yoğurt Parkında stant açmak için 17 Temmuz’da Mersin Valiliğine yazı yazdı. Platformun yazısını inceleyen Valilik, stant açılması ve bildiri dağıtılmasına onay verdi. Bunun üzerine 24 Temmuz’da Yoğurt Parkı’nda SES Şubesi öncülüğünde stant açıldı. Söz konusu etkinlik izinli olmasına rağmen SES Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt, SES Yönetim Kurulu üyesi Fikret Topal, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Canan Solak, BES Eski Şube Başkanı Yusuf Kaya ve Eğitim-Sen üyesi Hüseyin Doğan’a kabahatler kanunun 32. Maddesi gereğince 320 TL para cezası verildi.

KAMU EMEKÇİLERİNDEN CEZAYA TEPKİ!

Kamu emekçilerine verilen para cezasının hukuka aykırı olduğunu belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Anayasamızın 34. Maddesi toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkını güvence altına almıştır. Açıktır ki bu ceza anayasamıza aykırıdır. Mülki amirler yetkilerini keyfi bir şekilde cezalandırma ve baskılama amacıyla kullanmışlardır. Kesk olarak şube başkanlarımızın ve üyelerimizin hukuksal haklarının çiğnenmesine izin vermeyeceğiz. Verilen bu cezaya ilişkin tek tek her bir arkadaşımız itiraz başvurularını yapacaklardır. Ayrıca siz değerli basın kuruluşlarımız aracılığıyla hem kamuoyunu bilgilendirirken hem de hukuk ve adaleti sağlaması gereken mercilere sizler aracılığıyla suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi. Kamu emekçilerine destek veren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da, cezaların geri çekilmesini istedi.

 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA