“DEMOKLES’İN KILICI, BAĞIMSIZ YARGININ TEPESİNDEN ÇEKİLMELİDİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DEMOKLES’İN KILICI, BAĞIMSIZ YARGININ TEPESİNDEN ÇEKİLMELİDİR”


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hukuktan ve adaletten yoksun toplumlar, hasta insan gibidir. Mutsuzdur, yaşamı sancılıdır. Demokles’in kılıcı, bağımsız yargının tepesinden çekilmelidir” dedi.

Haber Merkezi 

Mersin Barosu, 2019-2020 adli yıl açılışı nedeniyle Baro Sosyal Tesisi’nde resepsiyon düzenledi. Resepsiyona, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro yönetim kurulu, avukatlar, stajyer avukatlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Sakuçoğlu, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen,  Mersin 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Serdengeçti, KKTC Başkonsolos Zalihe Mendeli, Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Yücel Ertekin, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Av. Adnan Gündoğdu, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, MESİAD Başkanı Hasan Engin ve TUİOSB Başkanı Gül Akyürek katıldı.

“ADALETTEN YOKSUN TOPLUMLARIN YAŞAMI SANCILIDIR”
Gecenin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Yeşilboğaz, ülkenin adalet çıkmazı içerisinde olduğunun altını çizerek, “Ülkemizde siyasi müdahaleler nedeniyle, hukukta keyfilik uygulanmaktadır. Toplumda hukuka olan güven kalmamış, herkes kendi hakkını arar hale gelmiştir. Ülkemizde hukuk güvenliğinin olmayışı da, birçok hukuksuzluğu doğurmuştur. Ülkemizde kaygan bir zemine oturtulan hukuk sistemimizdeki tıkanıklık ve beraberindeki çöküş, toplumsal ve ekonomik sorunlarımızın temelini oluşturmaktadır. Yargıdaki sorunlar sadece avukatların sorunu değil, ülkede yaşayan her ferdin sorunudur. Hukuk sistemimizde adaletsizliği besleyen unsurlar, hukukçuların ortak mücadelesiyle ortadan kaldırılmazsa; insanlar sadece haklarını değil, güzel günlere ve geleceğe olan tüm umutlarını da kaybeder. İnsanların hayata tutunabileceği bir parça umudu olmalı, o da adalet olmalı. Hukuktan ve adaletten yoksun toplumlar, hasta insan gibidir: Mutsuzdur, yaşamı sancılıdır” diye konuştu.
“Hukukçular kendisini özgürleştirmediği sürece, başkalarını özgürleştiremez” diyen Yeşilboğaz, avukat hakkının ihlal edilmesinin de , vatandaş hakkının ihlal edilmesi anlamına geldiğini belirtti. Sistemli saldırılara karşı barolar ve avukatların dayanışma içinde olması gerektiğini aktaran Bilgin Yeşilboğaz, temel gayelerinin; avukatıyla, yargıcıyla, savcısıyla, tüm adliye personeli ile neticesi adalete ulaşan bir yargı hizmeti sunabilmek olduğunu ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA