CEBİNDE KEFEN PARASIYLA GEZİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CEBİNDE KEFEN PARASIYLA GEZİYOR!


 

Son günlerde partisi ile yaşadığı gerilim sosyal medyadaki yıpratma politikaları ile sık sık gündeme gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, cebinde cenaze parası ile gezdiğini ama asla çalmadan ve çaldırmadan hizmete devam edeceğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Tarsus’u 25 yıl sonra CHP’ye kazandıran Dr. Haluk Bozdoğan, partisi ile yaşadığı gerilim ve kendisini yıpratmaya yönelik yürütülen kampanyalara ilişkin belediye meclis toplantısında patladı. 
Belediye meclis üyelerinin de destek verdiği Bozdoğan, cebinde cenaze parası ile gezdiğini ama asla çalmadan ve çaldırmadan hizmete devam edeceğini açıkladı. 

BORÇLARDA 20 MİLYON TL DÜŞÜŞ VAR
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Bozdoğan, ilk olarak yaptıkları tasarruf ile elde ettikleri gelirden bahsetti. Belediyenin şuan ki borçlarında bile inanılmaz bir düşme olduğuna dikkat çeken Bozdoğan, “20 milyona yakın düşme var, bu az bir rakam değil ve bunları tasarruf yaparak yaptık. Geçmişte çok yatırım yapılan denilen borçlar için aylık 10 milyon ödeniyor. Yatırım derken toplamda 79 milyon borç yapılmış, buradan alınan paraların faizleri ödeniyor. İller Bankası’ndan 30, kamu bankalarından 18 milyon, özel bankalardan ise 30 milyon para alınmış. Bu paraların borçlarını ödediğimiz halde borçlarda 20 milyona yakın düşüş sağladık. Yatırımlara gelince devlet bile şuan 2020 yılında yatırımı ortadan kaldırdı. 2023’lerde 11-12 bin dolar olacak denilen milli gelir şuan 8 bin 600 dolara düştü. Ve biz de belediye olarak akıllı, tasarruf ederek, 2020 yılı için dolu dolu bir yatırım programı ortaya koyacağız” dedi. 

“CÜZDANIMDA HER ZAMAN CENAZE PARAM VARDIR”
Kendisini yıpratmaya yönelik saldırılara ilişkin ise, “Cüzdanımda her zaman cenaze param vardır” diyerek tepki gösteren Bozdoğan, “Ben bu kentte kimlerin neler yaptığını çok iyi biliyorum. Çok şey var. İş yeri kurşunlanan belediye başkan yardımcılarım var, nerelerde nasıl silah sıkıldı biz hepsini biliyoruz. Sosyal medyada küfürleri çok iyi biliyoruz. Kimlerin neler yaptığını, yaptırdığını...
Siyasi soytarılık peşinde koşanları da, içimizdeki İrlandalıları da dışarıdakileri de biliyoruz.
Ama bir yeminimiz var, asla çalmayacağız ama çaldırmamak için çok çalışacak, her şeyi yapacağız. 
Bu kentin halkları, garibanları için elimizden gelen her şeyi yapacağız. 
Haktan, hukuktan, adaletten asla ayrılmayacağız. Devrimlerin efendisi, tam manasıyla egemenliği, bağımsızlığı, laik, hukuk ve sosyal devlet anlayışından dolayı saygı ve minnetle anıyorum.

“İŞE GİREMEYEN GARİBAN ÇOCUKLARI İŞE ALACAĞIM”
Belediyeye yeni işçi alımı ile ilgili meclis üyelerinin sorularına da yanıt veren Bozdoğan, belediye bünyesinde kurulacak yeni şirket ve alacağı işçiler konusunda şunları söyledi; “Şirketimiz şuan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda. Önümüzdeki hafta devralarak, müdür ataması yapacağız. Atama yapıldıktan sonra da özellikle seçim döneminde 5-6 yıldır benle birlikte olan ve bugüne kadar sesini çıkarmayan işçi olarak işe giremeyen gariban çocukları işe alacağım. Buraya çok insan alındı. Biz öncelikle liyakat, beceri, başarı, bilgi dedik. O arkadaşlarımızın emeklerinin, alın terlerinin tek bir damlasını bile feda edemem. Meclis üyelerimiz ile de oturup konuşacağız, sizlerin önerisini ön palana alacağım. Ama öncelikle ilk planda 10-5 kişilik bir kadro var ise 6 yıldır birlikte yol yürüdüğüm insanları bir an önce buraya alacağım. Onların bir çok projede aktif olarak rol almasını istiyorum. Bu grup içinde bazı mühendisler var, 3 aydır eğitimde bu arkadaşlarımız ve kendi ceplerinden para harcıyorlar”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA