GENÇ RESSAM İLK KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇ RESSAM İLK KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI


 

16 yaşındaki lise öğrencisi Nazikeda Kaya, ilk kişisel resim sergisini açtı. Büyükşehir Belediyesi Teoman Ünüsan Sanat Atölyesi’nde (Sanat Sokağı) açılan sergi sanatseverlerin büyük beğenisini aldı.

SONER AYDIN

Mersin’de umut vaat eden ressamlar arasında gösterilen Toros Koleji öğrencisi16 yaşındaki Nazikeda Kaya, ‘Kelebek Etkisi’ adını verdiği ilk kişisel resim sergisini açtı. 28 fotoğrafın yer aldığı sergide ek olarak, maske tasarımı ve şemsiye tasarımı da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 

“HAYALİM İNSANLARA SANATLA UMUT IŞIĞI OLMAK”
İlk kişisel sergisine dair gazetemize açıklama yapan genç ressam Kaya, “Sanat benim hayatım oldu. Bunların içinde en baskın olanı resimdi. Resim kendimi anlatış biçimim, benim için bir nevi nefes gibi. Kendimi bulduğum bir daldı. Resim benim dışa vurumumdu. Her şeyi hissederek yapıyordum. Bu yolda ailem çok büyük destek oldu, önümü açtı. Hayalim insanlara sanatla umut ışığı olmak. Onlara dünyanın çok güzel olduğunu hissettirmek ve bunu da sanatla göstermek istiyorum. Burada kelebek etkisi yapması için ilk sergimi açtım. Zaten sergimin adı da kelebek etkisi. Kelebek Etkisi, uzaklarda bir yerlerde bir kelebeğin kanat çırpışının dünyanın başka bir yerinde etki yaratmasıdır. Bu da benim sanat öyküm olacak” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Teoman Ünüsan Sanat Atölyesi'nde (Sanat Sokağı) açılan sergi 8 Ağustos Pazar gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA