AKDENİZ’DE İŞÇİNİN HALİ İÇLER ACISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE İŞÇİNİN HALİ İÇLER ACISI!


 

Akdeniz Belediyesi bünyesinde temizlik işçisinin yaşamını yitirmesinin üzerine birimdeki iş güvenliği, sağlık ve temizlik problemi bir kez daha gündeme geldi.

SONER AYDIN

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Belediyesi temizlik biriminde yaşamını yitiren işçi meclis toplantısında gündeme geldi. Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, iş güvenliği konusunda gerekli önlemleri alacaklarını söylerken meclis üyeleri ise temizlik işçilerinin olumsuz koşullarda çalıştıklarını belirtti.

“KAZALARIN ÖNLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

Kaza ile ilgili mecliste açıklama yapan Başkan Gültak, iş güvenliği çerçevesinde gerekli önlemleri alacaklarını söyledi. Elim bir kaza meydana geldiğini belirten Başkan Gültak, “Yaşanmasını istemediğimiz bir olaydı. Kaza olmasın diyoruz ama maalesef kaza oluyor. Bir arkadaşımız daha kaza yapmıştı. Şu an kendisi raporlu. Araçları kontrol ettirdim. Hepsine kamera var. Arka da görülüyor ama insan faktörü işin girince yaşanıyor böyle kazalar. Kazayı yapan arkadaşımız da bilerek yapmadı. Biz bütün şoförlerimizle bir araya geldik. Kaza kaderdir ama kazadan önce önlem alındıysa kaderdir. Bununla ilgili eğitim çalışmaları yaptık, dışarıdan yardım da aldık. Aralık ayında herkesin duyacağı bir ihaleye çıkacağız. Bu ihalenin içinde kazaların önlenmesi için teknolojik önlemler ve eğitim yer alacak. Bunu kader deyip üstünü kapatmak istemiyorum. Bir yönetici olarak bunu kabul etmem mümkün değil” dedi.

“KADER DEYİP GEÇEMEYİZ!”

Kazaya dair konuşan meclis üyesi Halil Kara da denetim vurgusu yaptı. Denetleme mekanizmalarının kurulması gerektiğini belirten Kara, “Burada bir kaza yaşandı ve ‘kazadır olur’ dememek lazım. Burada çalışmalar yapılmadı. Denetlenmeler yapılması lazım. Denetim mekanizmalarının kurulması gerekiyor. Arkadaşımız temizlik biriminde. Araçları hızlı kullanıyorlar. Zaman sıkıntıları var sanırım. Belli bir sürede belli bir yeri temizlemeleri gerekiyor. Koşulların ona uygun düzenlenmesi lazım. Bizim baştan sona kadar iş sağlığı ve iş güvenliği noktasında bir denetimi ortaya koymamız gerekiyor” diye konuştu.

“İŞÇİLERİN TUVALETİ, DUŞU, SOYUNMA KABİNİ YOK”

HDP’li meclis üyesi Yıldırım Akpınar ise tatili fırsat bilerek belediyeye ait birimleri gezdiklerinin ve bir takım tespitlerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “Bunlardan bir tanesi de temizlik işlerinin olduğu bölgeydi. Oradaki durum içler acısı! Bu arkadaşlarımızın tuvaleti yok. Tuvaletleri yeterli ve düzenli hale getirilmeli. Evden iş kıyafeti ile geliyorlar ve iş kıyafeti ile eve gidiyorlar. Mesaileri 3-4 gibi bitiyor. Bu yüzden duş almalılar ve temiz kıyafetle evlerine gitmeliler. Böyle söylediğimizde arkadaşlarımız itiraz ediyor çünkü 10-15 dakika onlar için çok önemli. Bunların iş kıyafetlerinin çıkartıldıktan sonra orada yıkanması ve kurulması gerekiyor. O işçiler için pis kokan bir insan olmak alışılmış gibi duruyor ama biz bunu değiştirmek zorundayız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA