HASTANEDEKİ ARKADAŞLARI İÇİN KOLYE VE BİLEKLİK YAPTILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HASTANEDEKİ ARKADAŞLARI İÇİN KOLYE VE BİLEKLİK YAPTILAR


 

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk defa yapılan ve “Öykücü Ablanın Arkadaşlık Kolyeleri” adını taşıyan etkinlikte buluşan çocuklar, masallar eşliğinde hastanelerde tedavi gören çocuklarla paylaşmak üzere kolye ve bileklikler üretti.

Haber Merkezi 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde komisyona sevk edilerek Kadın Dairesi Başkanlığı olarak kurulma aşamasına gelen Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, anlamlı bir etkinliğe imza attı. “Öykücü Ablanın Arkadaşlık Kolyeleri” adını taşıyan etkinlik, Etkinlik Merkezi’nde ilk defa gerçekleştirildi. Etkinlikte buluşan çocuklar, masallar eşliğinde hastanelerde tedavi gören çocuklarla paylaşmak üzere kolye ve bileklikler üretti.

ÇOCUKLARA PAYLAŞMA RUHU AŞILANIYOR
Aldığı masal anlatıcılığı eğitimi ile 7 yıl kadar sivil toplum kuruluşları ve vakıflarda gönüllü olarak hikâye anlatıcılığı yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nda çalışmalarını sürdüren Çağrı Burcu Yücesoy, etkinliğin amacının hikâyeler ve çocukların üretimiyle paylaşım ve olumsuzluklarla mücadele davranışını geliştirmek olduğunu söyledi. Yücesoy, “Bugünkü etkinliğimizin amacı çocuklara öykülerle beraber arkadaşlık kolyeleri yaptırmaktı. Onkoloji Bölümü’nde yatan hasta çocuklarımıza hediyeler götüreceğiz. Onlar buraya gelemediği için biz onların yanına gitmiş olacağız. Daha sonrasında kendilerini iyi hissettiklerinde onları da buraya alacağız. Hep beraber bir bağ kuracağız” dedi.
Etkinliğe katılan çocukların mutlu olduğu ve paylaşım ruhunun güçlendiği etkinlikte kaynaşma ortamı oluştu. Etkinliğe katılan küçük Nefin ise daha küçücük yaşta kazanmaya başladığı paylaşım davranışını şu sözleriyle ifade etti: “Hastanedeki arkadaşlarımızla paylaşmak için bileklik ve kolye yapıyoruz. Burada arkadaşlarıma yardım ettim. Boncuklarını izledim, güzel yapıyorlar mı diye baktım. Bence onun ucuna da yeşil koy diye tavsiye verdim.”
Çocuklardan Çınar Otsekin ise “Masalcı Abla bize masallar anlatıyor. Çok güzel bir ortam var, aralarına girdim, arkadaş edindim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA