MESKİ KREDİ KULLANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ KREDİ KULLANACAK


 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Eylül ayı olağan 1. birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Hediye Eroğlu 

Toplantıda ilk olarak 2020-2024 Stratejik Plan Taslağı meclise sunuldu. Plan taslağı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
MESKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bütçesi içinde Diğer Müşavir Firma ve Kişilere Ödemeler bütçe tertibinin açılması ve açılacak olan bütçe tertibine toplamda 35 milyon 400 bin TL’nin aktarılması ile ilgili teklif ve MESKİ Genel Müdürlüğü Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği Taslağı ile ilgili teklif ile MESKİ Genel Müdürlüğü Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın bütçesinin Plan Proje Dairesi Başkanlığı bütçesine aktarılması ile ilgili teklif de ilgili komisyonlara havale edildi. 
Ayrıca MESKİ Genel Müdürlüğü’nün 2015-2019 yılı Stratejik Planı’nda yer alan ve 2018 Kasım ayı olağan genel kurulunda onaylanan 2019 yılı mali yılı bütçesi finansman cetvelinde öngörülen 73 milyon TL’lik iç borçlanma tutarının 9 milyon 300 bin TL’lik kısmının kullanılması için EnerjiSA güvence bedellerini karşılamak üzere teminat mektubu alınması için gereksinim duyulduğu belirtilerek kredi ile ilgili genel kurul adına meclisten yetki istendi.

BÜYÜKŞEHİR’DE ‘UMUMİ TUVALET’ TARTIŞMASI
Mecliste söz alan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, MESKİ ile son günlerde sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Abone olunmayan yerlerle ilgili gereğini yapılmasına inanlardanım. Ama geçen hafta bize bir yazı geldi ve umumi tuvaletlerin abone olunması istendi. Umumi tuvaletlerin Anamur Belediyesi’ne hiçbir ekonomik getirisi yokken abone olmamız isteniyor. Abone olmadığımız taktirde suyu kesecek misiniz?” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkan Vahap Seçer’in, “Keseriz” yanıtı üzerine ise Kılıç, “Keserseniz millette Anamur’un meydanına çişini yapsın! Ne diyeyim” dedi. 
Başkan Seçer, ilçe belediyelerdeki umumi tuvaletlerin ticari olarak işletilip işletilmediğini takip edemeyeceğini söyleyerek. Sorumluluğun ilçe belediyelerde olduğunu vurguladı. 
Tekliflerin görüşülüp karara bağlanması için 13 Eylül 2019 tarihinde yeniden toplanılmak üzere oturuma son verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA