MERSİN BAROSU’NA TAZE KAN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU’NA TAZE KAN!


 

Mersin Barosu’nda stajını başarıyla tamamlayan 14 stajyer avukat yemin edip cübbe giyerek, avukatlık mesleğine resmi adımı attı.

Haber Merkezi

Stajyer avukatlara ruhsatnamelerini Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.

Mersin Barosu konferans Salonunda gerçekleşen yemin törenine Baro Başkanı Yeşilboğaz’ın yanı sıra, Genel Sekreter Adnan Günbay, Sayman Kazım Yüksel, avukatlar ve aileler katıldı.
Yemin eden stajyer avukatlar; Gülşah Şen, Yasemin Kutsal, Kardelen Aynacı, Mert Oğuz, Asena Nur Azgın, Yavuz Gönen, Merve Önal, Seher Teke, Teslime Gül, Tunç Şahin, Nazmiye Karadana, Bahire Erkaya, Emin Yiğit Gökbel ve Yıldız Küçük’e cübbelerini, Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyeleri ve yanlarında staj yaptığı avukatlar giydirdi.

“ÖNCE HUKUK DEVLETİ, ÖNCE CUMHURİYET, ÖNCE DEMOKRASİ DİYORUZ”
Yemin töreni öncesinde ülkemizdeki hukuk sistemine ilişkin konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Türkiye uzun yıllardır, siyaset mi hukukun içinde? Hukuk mu siyasetin içinde? Tartışmalarının en yoğun yaşandığı dönemlerden birisini yaşıyor. Maalesef yargı da siyasallaştı, siyaset de yargılaştı. Bu ikilem içerisinde en büyük sorumluluk biz hukukçulara düşüyor. Hukukçular siyasetten ne kadar uzaklaşırsa, gerçek anlamda yasalara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel ilkelerine uygun bir şekilde duruş sergilerlerse, Türkiye’deki birçok sorunun çözüleceğine inanıyorum.
Önce hukuk devleti, önce Cumhuriyet, öce demokrasi diyoruz. Bunlar olduğu takdirde, ekonomik anlamda yaşamış olduğumuz çözümsüzlük sürecinin de sona ereceğine inanıyorum. Siyaset hep kaostan beslenir. Hukukçular bunun dışında kalmalı. Hukukçular her zaman üçüncü göz, üçüncü güç olmak zorundadır.
Hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini ve kuvvetler ayrılığı ilkesini daim kılacak mücadelemizde, genç meslektaşlarımızın bizim yanımızda olarak, bize güç vereceklerine inanıyorum. Onlarla birlikte yol yürümekten onur duyacağım. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

AVUKAT EMİN YİĞİT GÖKBEL İŞ BAŞINDA
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ile Mersin İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Emel Gökbel, avukat olan oğulları Emin Yiğit Gökbel’i bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Ruhsatını alarak Mersin Barosu avukatlarından Emin Yiğit Gökbel’in kente hizmet vermek amacıyla ofisini açarak hizmete başladığı öğrenildi. Genç avukat Emin Yiğit Gökbel’in kısa sürede Mersin’de hak arama mücadelesinde önemli bir isim olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA